5 saker att ha i benfickorna

Jag har alltid mina benfickor fullproppade med bra saker. Det finns några som är mer värdefulla än andra och idag delar jag med mig av mina bästa tips på sådana saker du alltid ska ha nära tillgång till när du är ute och vandrar.   Det finns några saker som jag alltid vill ha väldigt lättillgängliga direkt i benfickorna vid vandring. Det är sådant som jag använder ofta eller som jag vill vara säker på att hitta fort när de ska användas. I det här blogginlägget tar jag inte upp sådana saker som alltid bör medtagas som karta, kompass och kniv. Här kommer istället mina bästa fem tips för en trevligare vandring.

Vikkåsa, Vandringsbloggen

Vikkåsan är en all time high favorit oavsett om den är nedpackad i benfickan eller ryggsäcken.

Fem saker jag alltid har i benfickorna vid vandring

  1. Spork. En kombinerad kniv, gaffel och sked är bra att ha tillhands när det är dags att laga och äta mat.
  2. Vikkåsa. Lätt hopfällbar kåsa som du tar fram ur benfickan så snart du vandrar förbi en bäck med porlande vatten eller kompisens kaffetermos.
  3. Första förband. Förvaras exempelvis i vänster benficka för snabb åtkomst. Antingen har du bara en gasbinda eller så plockar du ihop ett miniapotek bestående av gasbinda, plåster, xylocain och värktabletter.
  4. Buff. Förstärkningsplagg som du lätt kan kombinera efter behov. Använd Buffen som mössa, halsduk, baklava eller pannband.
  5. Alcogel. Handspriten håller dig ren. Speciellt viktigt efter toalettbesök och innan matlagning.

Vad har du för favoritprylar i dina benfickor? Är det någonting du aldrig lämnar hemmet utan?

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *