Bagageutlämningen – Tusentals väskor som väntar

Det finns många olika uppgifter att göra som funktionär på Fjällräven Classic. Alla som hjälper till med olika delar är en del av en större helhet.  Idag sprang jag förbi Emelie som jobbar i bagageutlämningen här i Abisko. Hon har berättat lite om sina uppgifter.

Följ skyltarna till bagageutlämaningen på Fjällräven Classic

Bagageutlämningen är en av de många uppgifter som kräver dygnet-runt-bemanning. Vandrare kommer i mål alla tider på dygnet. De flesta funktionärer som bemannar bagageutlämningen är först i Kiruna för att ta emot de ryggsäckar och väskor som vandrare och checkpointpersonal vill ha när de kommer fram till målet i Abisko. Väskorna märks med varje vandrares startnummer. Sedan får alla vandrare hämta ut sin märkta väska vid målgången. Inga bagage saknas! Bra saker som många lämnar in kan vara väskor med extra sköna tofflor att byta till efter flera dagar i kängor, eller kanske värmande kläder, snyggbyxor till hemfärden eller sköna frottéhanddukar.

Emelie är Funktionär på Fjällräven Classic

I år lämnades ungefär 1500 stycken väskor in. Det betyder att bagagepersonalen får lyfta många kilo under tiden som funktionärer. Då krävs det starka tjejer som Emelie på plats.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *