Stuglandet – Boken som guidar dig till gratis övernattningar

Boken Stuglandet – En guide till fria övernattningar är författad av Kjell Vowles och Moa Karlberg. Det är en guidebok till klimatsmart och billig turism. 

I boken lyfter de fram en sammanställning av helt gratis boenden i små stugor som vem som helst får utnyttja. För den som vill finns det massor med möjligheter att upptäcka naturen nära genom att åka kollektivtrafik, ta med matlåda och bo helt gratis. Det är stor kontrast till semesterklimatbovar som flygplan, dyr utsrustning och lyxiga boenden.

Jag blev så in i själen glad av att få hem det här recensionsexemplaret av bok då jag tycker att vi borde prata mycket mer om hållbart semestrande och underlätta just sådana här initiativ. Boken är helt fullproppad med bilder från stugor vilket gör det lätt att drömma sig bort. Men vad man framför allt får är en fullständig guide för att hitta stugorna – hur man tar sig dit, vem som förvaltar stugan och praktisk information om vattentillgång och sevärdheter i närheten.

Författarna har hittat stugorna med hjälp av tidningsarkiv, statistikdatabaser och massor med intervjuer. Det här är en fantastiskt viktig bok – så om du undrar vad du ska ge bort i present, ha med till middagen eller köpa hem… då är den här boken svaret.

Köp boken här: Stuglandet – En Guide till Fria Övernattningar ( BOKUS Annonslänk)

Blåa stolar på fjället
Foto: © Moa Karlberg
Foto: © Moa Karlberg
Foto: © Moa Karlberg

Kommentarer

  1. Oj! Tänk vad lite man vet om vad som finns att upptäcka och använda sig av där ute. Det här är ju underbart! Älskar tanken på att t ex en familjesemester inte behöver kosta ett års sparande och slit. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *