Jag är ingen sommarmänniska. Jag är en höstmänniska. Äntligen, äntligen kommer min favorithögtid knackandes på dörren och idag ger jag dig mina absolut bästa höstsysselsättningar som jag vill göra mer utav i år.

Min bucketlist för hösten:

 1. Läsa böcker i soffans skönaste kuddhörn.
 2. Brygga kaffe i helt orimliga mängder.
 3. Baka kladdkaka och äta tillsammans med grädde.
 4. Städa förrådet, klädkammaren och garderoberna.
 5. Promenera krispiga morgnar.
 6. Plocka in blad, bär och svamp.
 7. Spela gitarr och fulsjunga. Helst samtidigt.
 8. Göra yoga i klass och dricka gott te som avslutning.
 9. Göra höstig soppa med morötter, sötpotatis och ingefära.
 10. Skriva dikter, lösa korsord och göra prioriteringslistor.

I år har jag verkligen gått all in på punkt nummer fyra. Jag startade med mina egna utrymmen och fortsatte med alla andras jag kom på i min närhet. Jag har åkt med massor utav prytlar till loppis, slängt trasiga och uttjänta saker på loppis och gett bort vandringskläder med fel storlek så att andra kan få ta ut dem på äventyr istället. När det blev mer luft så gick det klarare att tänka och så stirrar inte en massiv hög med saker tillbaka från alla dörrars innanmäten. Det är skönt. Sen för insidan var det skönt med yoga. Jag började på yoga för några veckor sedan och det blev snabbt en efterlängtad rutin.

Vad längtar du till mest med hösten i år?  Har du något du ser fram emot eller ser till att planera in nu när hösten kommer?

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

 1. I höst håller vi på att vänja den nyaste familjemedlemmen (Filip 1,5 år) vid att vandra ut i skogen för lite grillning och kortare vandring. De stora pojkarna (12&8) är redan med på noterna och nu är det verkligen kul att se hur alla tar hand om lillebror!

 2. härlig lista! punkt nummer ett är den jag alltid längtar till men sällan finner ro till…. hoppas på en vändning i höst

Kommentera

Spara