Äventyr. Ofta är de över innan en vet ordet av. Efter månader, kanske till och med år, av längtan, förväntan och förberedelser när tiden släpat sig fram är det så dags att ge sig iväg. Sen säger det bara poff och så står vi där på andra sidan. Förhoppningsvis har vi hunnit med att njuta och insupa allt under tiden, vara närvarande i nuet och verkligen uppleva allt. Ibland är det kanske händelserna i vardagen som är äventyren. Promenaden till jobbet. Cykelturen runt sjön. Utflykten med vännerna. De där stunderna som kanske framstår som små i teorin, men som rätt bevarade blir de mest fantastiska minnen.

För sen har vi minnena kvar. De vi kan leva på länge och plocka fram under mörka dagar, dagar när vi behöver lite extra ljus och värme eller när vi helt enkelt vill återuppleva känslan av äventyret som rusar genom kroppen.

Vare sig ditt äventyr är stort eller litet, nära eller längre bort, har jag samlat 10 sätt att bevara minnet från äventyret.

 1. Ta med vänner och så delar du minnet med de som betyder mest.
 2. Fotografera med mobil eller systemkamera.
 3. Framkalla de finaste bilderna och rama in eller skriv ut en fotobok.
 4. Dela en bild på Instagram eller Facebook.
 5. Ta med en fin sten hem som minne.
 6. Ta med kottar, ekollon eller nedfallna löv hem och gör ett fint stilleben med tända ljus på matbordet.
 7. Skriv en sång medan du går på stigen och nynna den på vägen till kontoret.
 8. Ta fram akvarellfärger och måla ditt finaste friluftsminne.
 9. Skriv en haiku, en japansk kortdikt, om känslan att vara ute.
 10. Skriv dagbok med blyertspenna när äventyrsdagen är slut.

Hur gör du för att bevara minnet av dina äventyr?

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

 1. Jag skriver resedagbok, oftast direkt på plats i mobilen när det händer. Namn, nummer, platser – sånt som jag skulle ha glömt annars. Sedan skriver jag mer målande kring stolparna på kvällen, så jag inte glömmer känslan. Lite jobbigt ibland att skriva när man reser, men så värt det efteråt för minnena (och för bloggen) 🙂

Kommentera

Spara