Att nå framgång med uppsatta mål beror för mig till stor del på attityden jag har. Ibland vill jag inte lyckas tillräckligt mycket för när det dyker upp hinder på vägen säger jag PJUH och drar mig tillbaka. Jag tror det är vanligt och det absolut mest mänskliga att stanna kvar på en plats som för en själv är trygg och förutsägbar. Det är blottande och en stor rick (eller chans) att kasta sig ut i det okända. Kanske är det rädslan för att misslyckas som slår tillbaka – men väldigt, väldigt sällan beror det på att jag inte kan.

11 framgångsfaktorer som garanterar dig att lyckas

Min kortaste sammanfattning av vad jag ser hos mig själv och andra som lyckas inom skola, med karriär eller inom idrott är helt enkelt att de valt något de är riktigt passionerade för och de jobbar stenhårt för att lyckas varje dag. Det finns inga genvägar men det finns förhållningssätt och strategier som är hjälp på vägen.

Här är 15 riktigt bra saker som jag vill att du ska ta med dig ut i livet och ha som pepp för att nå vad du nu vill nå. De här sakerna hjälper mig varje dag i rollen som egenföretagare och jag hoppas de hjälper även dig.

 1. Positiv inställning. Välj att se det bästa i andra människor, deras strävan och sådant du stöter på längs med vägen. Du kommer stöta på både hinder och bajsmackor längs med vägen. Men det enda du i slutändan kan välja är hur du förhåller dig till din omgivning. Välj det som är positivt, välj att vara positiv. Det du har fokus på växer.
 2. Vilja. Om du inte vill nå ett mål kommer du inte nå det för då kommer du hitta ursäkter och flyktvägar längs med vägen. Om du inte har viljan är det bättre att slopa det hela direkt och lägga din (ocha ndras) tid och energi på något mer fruktbart istället.
 3. Tålamod. Det kommer ta tid. Du kommer möta motgångar. Det kommer vara svårt. Men det kommer vara värt det och därför behöver du vara tålmodig och sträva vidare med dina delmål och mål både i med och motgång.
 4. Att tro på sig själv och sin förmåga. Du klarar så mycket som du tror att du klarar och det absolut farligaste du kan göra är att lämna din lycka i vad någon annan tror att du klarar. Se till att omge dig med stöttande familj, vänner och affärspartner eller träningskamrater men se till att du själv tror på det du ska ta dig an – då står du stadig oavsett.
 5. Motivation. Hitta ditt VARFÖR – din mening och ditt syfte med vad du gör för då har du också motivationen som tar dig framåt.
 6. Att tåla motgångar: Försök se dem i förväg och sätt upp strategi för att hantera dem när de uppstår. Ta alltid hand om och prioritera din sömn, kost, träning och återhämtning så har du en bra fysisk och mental grund att stå på när det blir kärvare.
 7. Klara av framgångar. Du kanske inte ens ser detta som ett problem – men med framgång kommer ofta både tomhet, ensamhet och en rad andra saker du kanske inte räknat med. Se till att ha en strategi för när du lyckas med vad du vill genomföra. Vad har du för värderingar? Vilka personer är viktiga för dig? Vad gör du sen?
 8. Målsättning – delmål och slutmål:  Testa nya tag längs med vägen om du når en utvecklingsplattå eller det blir stiltje – justera syfte, mål och mening längs med vägen och förutsättningar.
 9. Feedback – att få något tillbaka. Belöningen av mödan. Vad får du tillbaka av den stenhårda satsning och de prioriteringar du gör? Att leva ett fritt liv. Att utmana sin egen förmåga. Att göra skillnad för andra människor genom att se dem växa. Att förfina en kunskap.
 10. Koncentration, envishet och självdiciplin. Låt dig inte distraheras från vad som är viktigt för dig. Välj att ge dig själv förutsättningarna du behöver för att nå de mål du vill nå. Hur mycket minns du de där kvällarna framför Netflix? Och hur mycket minns du det där drömäventyret som blev av istället?
 11. Ha roligt. Se till att skratta mycket, älska med hela hjärtat, omge dig med människor du litar på och som gör dig glad. Ha roligt på vägen – för helt ärligt – det är längs med vägen allt händer. Det får inte handla om måluppfyllnad, prestationen i sig eller resultatet. Ditt liv är alla de sekunderna på vägen dit och glöm aldrig det.
Författare Angeliqa

Kommentera

Spara