Idag är det internationella kvinnodagen och vad passar bättre än en riktig inspirations-bonanza från de kvinnliga eldsjälar jag mött under de senaste åren. Låt dig inspireras, motiveras och njut!

1. Ann Olsson flyttade till Alaska

Ann Olsson bor i Fairbanks, Alaska

Ann Olsson flyttade från Stockholm till staden Fairbanks Alaska. Läs om hennes liv, boendes i en trästuga utan vatten med temperaturer som kan krypa ner mot -40 grader på vintern. Dessutom med bara ett utomhusdass.

2. Annika Borgelin projektleder Eurorando

AnnikaBorgelin_Eurorando

Annika Borgelin projektleder det europeiska vandringseventet Eurorando som går av stapeln var femte år på olika platser runt om i Europa. I sommar kommer Eurorando till Skåne och under en veckas lång vandringsfest samlas 5000 vandrare.

3. Christine Hägglund Årets Äventyrare 2013

Christine Hägglund har Timber Shell Jacket från Canada Goose på vandringen

Christine Hägglund har sprungit hela den svenska fjällkedjan mellan Treriksröset och Grövelsjön, ca 1300 kilometer, på 39 dagar. Hon är dessutom en kvinna med många järn i elden – hon har startat upp en skola, jobbat med ledarutveckling och jämställdhetsfrågor.

4. Sofie Jugård projektleder Fjällräven Classic

Sofie_Jugård

Sofie Jugård arbetar bland annat med att projektleda det årligen återkommande vandringseventet Fjällräven Classic där 2 000 vandrare går mellan Nikkaloukta och Abisko. Under perioden engageras dessutom mer än 100 funktionärer. Det kräver sin kvinna att hålla i alla de trådarna!

5. Rebecca Björk startade Midnight Sun Run

IMG_7760[1]

Rebecca Björk startade trailrunningeventet Midnight Sun Run i Abisko. Ett event där alla pengar som samlas in går till att hjälpa människor i U-länder som saknar tillgång till rent vatten. Fantastiskt initiativ!

6. Anette Gustafsson – hälsa med hjälp av naturen

Nimis

Anette Gustafsson är hälsocoach och fysioterapeut som använder sig av naturens läkande krafter i sin utövning. Hon jobbar hela dagarna med att få andra personer att hitta sin styrka och inre drivkraft.

7. Sara Lansgren – Fotografen som tog steget ut

Sara Lansgren på Höga Kusten

Sara Lansgren är en Mora-baserad fotograf som förra året tog steget ut till sin första flerdagarsvandring under Höga Kusten Hike. Ett modigt steg att ta och det inspirerar mig att se!

8. Jonna Jinton förmedlar skogens mystik

Kaffe-och-Bulle-på-Lap-Dånalds-Fjällräven-Classic

Jag har haft den makalösa turen att få vandra tillsammans med Jonna två gånger. Under Fjällräven Classic och i Dolomiterna i Italien. Hon har en magisk talang i att förmedla skogen och sjöarnas mystik gång på gång. Som om hon är helt outtröttelig.

9. Leanne Downs blev frilansfotograf och skribent i England

leanne-downs-england-photographer

Leanne Downs sade upp sig från sitt heltidsjobb och satsade på att följa sitt hjärta. Idag jobbar hon som frilansskribent och fotograf i England. Jag ser verkligen upp till modiga, starka kvinnor som vågar släppa taget om det fasta och trygga för att följa sitt hjärta. Leanne har verkligen visat vägen.

10 och 11. Powerkvinnor i familjen

Linnea har sarek jacket och ahndskar från hestra Linnea Aanes och Annica Mejstedt på Ängsö i sina nya pannband

De här är de jag vandrar oftast och mest med. Min syster och mamma. De inspirerar mig till att upptäcka mer och att aldrig släppa taget om det jag tror på. Det är ovärderligt att ha starka kvinnliga förebilder i sin omgivning. Tack för att ni finns! Vilka kvinnor inspirerar dig? Har du dem i din omgivning eller finns de på distans?

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara