Sommarens äventyr och lata dagar närmar sig med stormsteg och vad är bättre än att inspireras och drömma sig bort i böckernas underbara värld. Idag bjuder jag på mina favoriter. Härliga böcker  och sommarens bästa boktips.

Hisnande äventyr med dina favoritäventyrare

De som vågar kliva utanför komfortzonen, utmana sig själva och sina gränser maximalt. Läs om deras hisnande berättelser och vad de lärt sig på vägen.

Fördjupa och förkovra dig i utefilosofi

När du vill gå på djupet i det tidlösa med utevaron och vandrandet. Vad händer med oss på insidan. Vad drivs vi av där ute på lederna och vad finns det för oss att hämta för lärdomar av naturen.

Knäppaste engelskspråkiga friluftsböckerna

Böckerna jag inte trodde någon någonsin skulle komma på att skriva. Wattafakk tänkte jag när jag såg de här titlarna. kanske en kul present.

Nördigaste böckerna att förkovra dig med

De där som går på djupet inom sitt specifika ämne. De har du allt att lära av. När du ska förkovra dig i sommar rekommenderar jag dessa böcker (och jag rekommenderar självklart ödmjukast min egen vandringsbok).

Stilla längtan ut längs vägarna till vildmarken

Sådana därna böcker man gärna låter ligga framme. För de vackra bilderna och gripande texterna som får hjärtat att banka hårdare av längtan ut.

Vilka böcker tycker du är allra mest inspirerande? Hjälp till att fylla på listan över sommarens bästa boktips och lämna dina bästa boktips i kommentarsfältet.

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Bra med tips! Själv läser jag just nu ”Wild” av Cheryl Strayed (gillade filmen och ville veta mer). Mycket tips om vad man inte ska göra som vandrare (var lite svårare att hitta information i en tid innan internet). Men det är en tuff tjej som ger sig iväg för att vandra PCT utan erfarenhet och med ett monster på ryggen.

    • Angeliqa Svara

      Superbra boktips. Den läste jag på balkongen för några år sedan, det var några soliga, härliga dagar med stora ögon. Har du också sett filmen?

Kommentera

Spara