Det finns tre godissorter jag alltid köper med mig hem från semesterresor i Norge. Idag får du tipsen på vad du inte får missa när du korsar gränsen.

1. Kvikk Lunsj

KvikkLunsj i Norge utanför Rorbun

Kvikk Lunsj kan bäst beskrivas som en Kitt Katt – kexchoklad i fyra stänger som man bryter av och lurar sig själv att man bara ska ta en och låta de andra tre ligga kvar i skåpet. Det roliga med den här chokladen är att den kommer med vandringstips. När pappret vecklas ut så kommer det en karta över Norge och sedan ett detaljerat beskrivet vandringstips. Bästa tänkbara kombinationen jag kan tänka mig – vandring och choklad, choklad och vandring.

2. Laban Seigmenn

Seigmenn Laban i Norge

Seigmenn är en ren kvarleva sedan tidiga tonåren. Jag tyckte att det var så fantastiskt roligt att köpa de här sega gubbarna med fruktsmak, inrullade i socker förr. Idag tycker jag de är lite för sötsliskiga men kan ändå inte låta bli att köpa en påse när ajg kommer till Norge. Det är ju tradition. Som att steka prinskorv till påsk och griljera skinka till jul.

3. Fyrklöver Choklad

Fyrklöverchoklad Norge

All time favoriten bland alla utländska godissorter – det är Fyrklöverchokladen. Mjölkchoklad med nötter i är en riktig vinnarkombination när man står sådär på toppen av ett berg som man har kämpat sig upp för och sedan sätter sig ned och njuter av stunden. Då är det vackert att prassla upp en Fyrklöver från vandringsväskan och bryta av en rad eller två. Det sista rådet jag fick medskickat innan jag åkte till Norge var ”Angeliqa, ta det lugnt nu… med chokladen”. Kan säga att det var relativt lugnt. Relativt.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara