Igår häsade jag på min gudson i Uppsala. Och vi åkte iväg på en mysig utflykt bland kor, får, getter, hästar, höns och grisar utanför Gränby Centrum. 

Såhär satte jag ord på dagen:

Isande vintervindar.
Järngrå himmel.
Din lilla hand i min.
Sträckt så långt.
Det bara går.
I hjärtat är det sommar.
Blommstrande vår.
Tillsammans där vi går.

Grisen vadade i lera upp till knävecken. En imponerande bedrift.

Gotlandsfår där både hanar och honor har horn. Det kom en väldig trevlig djurskötare och berättade massor om djuren och det var väldigt trevligt tycker jag.

4H är en internationell ideell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. De finns i 80 länder och riktar oss till barn och ungdomar 6-25 år. Visionen är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan.

Hitta hit: Gränby 4H Gård

Vi lekte med bilar, parkerade bilar, körde bilar, krockade bilar och flög flygplan med bilar. Jag var ytterskt partisk i valet av bil.

Sen läste vi böcker. Tror den här var minst uppskattad av barnet och mest uppskattad av gudmor. Fick lära mig många konstiga ord. Sen läste vi bamse och traktorboken och bajsboken. Never ending fun!

Sen blev det en väldigt lugn lördag för min del. Helt slutlekt. Haha.

 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara