Vandringarna är vandrade och fantasin tryter. Idag guidar jag dig till fem riktigt härliga after hajk du kan göra i Vemdalen. Härligaste äventyren, roligaste tidsfördriven för barnen när det regnar och bästa platserna att hitta gofika. Nu tänker vi utanför vandringsboxen för en riktigt härlig fjällvistelse. 

Foto: Mattias Stedt

1. Fjället från Hästryggen med Trumvallen

Låt fötterna vila och upptäck fjällandskapen från hästryggen tillsammans med Trumvallens Fjällridning. Antingen kan du göra en kortare dagstur eller följa med en grupp ut på fjället och bo över i stugor utan el och vatten. På ranchen finns vedeldad badtunna och bastu och mysiga övernattningshus som är väl värda att stanna kvar ett par extra dagar för.

2. Våffelstopp på bergstopp med Elcykel

Jag hyrde elcykel på Skalets Torg och cyklade rätt ut genom butiksdörren upp i liftsystemet och var uppe på Hovdetoppen (914 m öh) med härligast tänkbara fjällutsikt efter sisådär 10 minuters cykeltur. Här ser jag framför mig en riktigt härlig frukost. Har du bil kan jag också rekommendera att du cyklar från Storhogna Högfjällshotell till Samevistet.

Toppstugan har öppet för fika- och våffelförsäljning onsdag – lördag vecka 30 och 31 i sommar. Missa inte!

3. Fika i Vinterträdgården på Storhogna Högfjällshotell

Bo kvar här över natten, ät middag, gå på flerfaldigt prisbelönt spa eller åk hit för en kaffe och kladdkakebit i vinterträdgården som inte har något känt motstycke i världen. Här rinner en äkta bäck genom samlingslokalen på fjällhotellet och det finns en stor, lummig trädgård uppbyggd med höga träd, broar som tar dig över vattnet. På vägen in till trädgården dekorerar skivade trädstammar taket som en mosaik.

4. Bowling, femkamp och kubb i Vemdalen

Har du tur kan du skåda ren på Vemdalsskalets torg, de smyger runt både på torget och parkeringen och är inte ens lite skygga. På torget kan du också kasta kubb med familjen, utmana kompisarna i femkamp om du är spelsugen. Från 29:e juni till 30 augusti 2018 har Linger Café har öppet för luncher och mysiga fikastunder alla dagar 10.00-16.00 och för middagsgäster håller Hovde Sportbar & Kök öppet från 17:00 till sent. Om det regnar kan du åka till Storhogna M och fördriva tiden med bowling eller biljardspel.

5. Chokladpraliner och kanelbullar på Klövsjö Stenungnsbageri

Nära Fettjeåfallet som är en passande halvdagstur hittar du Klövsjö Stenugnsbageri som har prisbelönt surdegsbröd, en egen chokladmakare och tårtdesigner.  Här kan du äta lättare lunch, köpa med surdegsbröd hem till frukosten eller stanna kvar på det hemtrevliga cafét och gofika. Jag ger kanelbullarna mina allra varmaste rekommendationer!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara