Under mina två veckor i Åre har jag testat flera mysiga ställen för after hajk. Caféer, restauranger och SPA som passar bra när vandringsdagen är över och det gäller att fylla på energi tillsammans med vandringskamraterna.

1. Landa vid Tegeforsen

Tegeforsen är en populär plats för fiskare men det är också en perfekt plats att ta med sin kaffetermos till och sitta vid det dånande vattnet och insupa vildhetskänslan. Det finns gott om klippavsatser att lägga ut sittunderlaget på. Eller varför inte göra som gänget jag promenerade förbi och ta med baden baden stolar för det ultimata kvällshänget. Hitta information om fiskekort här.

2. Créperiet i Gamla Brandstationen

Creperiet äter söta crepes tillsammans med kaffe eller mer matiga crepes tillsammans med fransk cider. Här händer också roliga saker som musikquizz och gofrukost. Ett riktigt bra tips är att testa saffransglassen.

3. Glass och Gofika på Grädda

Grädda finns alla sorters finkaffe, goda bakverk och modern mysig inställning. Men trumfkortet ligger i den väldigt speciella glassen som serveras här. Daniel Matthias som grundat Grädda vann Glass-SM för smaken blåbärsglass med kolasås.

4. Spa eller kaffehäng på Copperhill

Om du verkligen vill lyxa till det när du är i Åre tycker jag du ska boka in ett besök på SPA-avdelningen på hotellet Copperhill. Där kan du hänga i relaxen, boka in fotmassage, ansiktsbehandling eller bara såndär skönmassage över hela kroppen. Har du ondare om tid är ett annat trevligt alternativ att åka dit och dricka en eftermiddagskopp kaffe i foajen eller ta en drink till trubadursmusik på kvällen. Kika vad som är aktuellt på hotellet när just du är där.

5. Hamburgertallrik på Parkvillan

Ett av Åres bästa ölsortiment, med både lokala och globala favoriter, hittar du på Parkvillan.  Hit gick jag en tisdagkväll och åt mediumstekt hamburgare och tittade på människor. Personalen kan verkligen sin sak och tar sig gott om tid att guida rätt i dryckesdjungeln.

Läs mer: 6 Bästa halvdagsturerna i Åre 

Detta inlägg skrevs i samarbete med Åre Destination.

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

  • Magisk är ordet, haha jag skulle lätt kunna åka tillbaka för den glassen OCH brynt smör glassen på Åre Bageri. Alltså rulla hem från Åre. Haha <3

 1. Jag var på Copperhill i maj, en resa jag minns med stor värme. Framför allt att jag fick en placering på hotellet som var ”lugnaste hörnet”. Jag passade på att hyra bil, göra dagsutflykter och jobba lite grann. Äta god mat, och upptäcka Åre på mitt sätt. Jag gillar Åre när det är off-season helt enkelt!

  Hoppas att ni hade en skön tur till bastun 😀
  Kram
  Emilia

  • Åh, ja Copperhill känns verkligen som en plats att landa. Jag kikade ut genom fönstret från hotellrummet och såg en fin vandringsslinga som gick ut i skogen rätt bakom hörnet. Låter som att du hade en fantastisk helg i Åre. Skulle gärna åka tillbaka och bara vara där helt själv i naturen och omgivningarna.

   JÄTTEKRAM

 2. Pingback: Åreskutan och våffelmotivation - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara