Här är filmerna du som är vandringsintresserad inte får missa.

Wild

 

Följ Cheryl Strayed som vandrar Pacific Crest Trail genom USA för att hantera en turbulent och omvälvande del i sitt liv med drogberoende och ohälsosamma relationer.

Into the wild

När studenten Christopher McCandless tar examen från universitetet säljer han alla sina ägodelar, ger pengarna till välgörenhet och ger sig ut för att leva i vildmarken.

127 timmar

Följ äventyraren som tvingas möta sig själv i en allvarlig nu-eller-aldrig-situation där han måste skära av sin arm med en fickkniv för att kunna överleva.

As far as my feet will carry me

En tysk soldat rymmer från ett sibiriskt fängelse när andra världskriget når sitt slut. Fast besluten att komma hem till sin familj igen vandrar han 8000 miles under tre års tid.

The Way

 

Sonen gav sig iväg för att vandra El Camino de Santiago genom Spanien men dog under vägen. Fadern följer i sonens fotspår för att hantera den stora sorgen.

Vad har du för favoritfilmer som du vill tipsa om? Fyll på med dina förslag i kommentarsfältet!

Författare Angeliqa

11 Kommentarer

 1. Tobias Selkman Svara

  ”A walk in the woods”, feelgood vandringsfilm. Ett måste! 🙂

 2. Nordkalotten 365 och Canada på tvärs, båda av och med legendaren Lars Monsen. Han har gjort flera filmer till samt flera böcker kan rekommendera dem varmt.

  Kram på er alla där ute i höstmörkret glöm inte reflex! Och gärna också pannlampa.

 3. Jag har bara sett de första tre, men åtminstone Into the Wild och 127 timmar skulle kunna få mig att stanna inne och välja tryggheten i soffan 🙂 Faktum är att scener ur 127 timmar (som är en utmärkt film) fanns starkt i mitt minne när jag vandrade GR20, och min dotter fick göra mig sällskap av säkerhetsskäl!
  Tracks – om kvinnan som vandrar genom Australien med några kameler är en bra film.

 4. Andrea Johansson Svara

  Förutom dina fina tips så gillar jag ”A walk in the woods” med Robert Redford och ”Everest” med Jake Gyllenhaal??

  • Ah, jag var på bio och såg Everest – den är fantastiskt fin i miljöerna. Det stormar fortfarande lite om öronen när jag tänker tillbaka på den.

 5. Dersu Uzala av Akira Kurosawa. Sovjetisk film från 60-talet om en topograf som stöter på en trapper, Dersu Uzala, när han är ute på uppdrag med sin grupp i östligaste Ryssland för att kartlägga topografin. En fantastisk film om naturen och att leva i den, kulturer som försvinner och vänskap. Bland annat. Finns på Youtube med engelsk textning.

Kommentera

Spara