Hela rumpan full av myggbett efter toabestyren. Att inte ens kunna dricka sitt morgonkaffe utan Bruce Lee nivå på slagsmål med småknotten. Sömnlös för att det surrar i tältet. Bara tanken på att ha mygg som vandringskamrater kan göra att man hellre stannar hemma. Jag har lösningen för garanterat myggfria vandringar och de får du med dig idag i form av 5 garanterat myggfria turer.

När jag var på Gotland mitt i högsommaren så var det totalt myggfritt i den stekheta solen. Däremot på kvällen kröp det fram knott och mygg i skuggan och den svalare temperaturem. Då hade jag bäckolja med. Tycker det är härligt att lukta som en nytjärad eka.

Läs mer:  Hantera odjur på vandringsleden (orm, fästingar spindlar, mygg, getingar).

Men vill du vara garanterat helt säker på att slippa mygg så bjuder jag idag på mina fem bästa toppturer över 1 500 meter. Det är vandringar jag hoppas kunna ha möjlighet att genomföra i framtiden. Riktiga bucketlistvandringar.

5 vandringar över 1500 meter som garanterar myggfritt

  1. Kilimanjaro, Tanzania – 5 895 m ö h
  2. Machu Picchu, Peru – 4 200 m ö h
  3. Everest Basecamp, Nepal – 5 000 m ö h
  4. Gunung Kinabalu, Malaysia – 4 096 m ö h
  5. Mt Fuji, Japan – 3 776 m ö h

Har du någon topptur du drömmer om att genomföra eller har du kanske varit ute på någon härlig topptur nu under sommaren? Dela gärna med dig av dina bästa toppturs-tips i kommentarsfältet.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara