Att få skavsår och blåsor kan förstöra mycket av njutningen med att vandra. Det gäller att lyssna på kroppen i tid och att ta hand om fötterna både innan och under en längre vandringstur. Det finns lika många sätt att undvika skoskav som det finns vandrare och det som fungerar för den ena behöver inte fungera för den andra. Jag har provat mig fram med många olika knep, råd och tips som jag fått under åren och de bästa har jag valt att dela med dig här idag.

Skavsår vid vandring

Bilden har jag fått låna från Jonas som gick Fjällräven Classic förra året. Det behöver inte gå såhär långt och jag kan lova att för Jonas hjälper inga skavsårsplåster i världen. Lyssna på kroppen och arbeta förebyggande så kommer du  klara turen galant.

Så här slipper du skavsår!

Det finns en hel del saker man kan göra själv för att slippa otäcka skavsår, blåsor och obehag.

  • Ta hand om fötterna innan vandringen.
  • Välj rätt sorts kängor med bra passform.
  • Använda en flexibel tejp på fötterna för att skydda huden.
  • Använd dubbla sockor för att minska friktionen.
  • Ha alltid torra fötter.

Mer läsning: Hur du undviker skavsår och blåsor. Lycka till nu och ha en skön vandring!

Författare

3 Kommentarer

    • Förlåt. Alltså – det var rätt länge sedan jag postade den där artikeln, men varevigaste eviga gång den dyker upp i flödet eller i något av gridsen på bloggen så hajjar jag till. Den är så otäck, så otäck. Jag skulle aldrig kunna pressa mig så hårt att något sådant uppstår och fashineras av vilken viljestyrka vissa vandrar runt med. Cudos.

Kommentera

Spara