Att få skavsår och blåsor kan förstöra mycket av njutningen med att vandra. Det gäller att lyssna på kroppen i tid och att ta hand om fötterna både innan och under en längre vandringstur.

Det finns lika många sätt att undvika skoskav som det finns vandrare och det som fungerar för den ena behöver inte fungera för den andra. Jag har provat mig fram med många olika knep, råd och tips som jag fått under åren och de bästa har jag valt att dela med dig här idag.

Så här slipper du skavsår!

Det finns en hel del saker man kan göra själv för att slippa otäcka skavsår, blåsor och obehag.

  • Ta hand om fötterna innan vandringen.
  • Välj rätt sorts kängor med bra passform.
  • Använda en flexibel tejp på fötterna för att skydda huden.
  • Använd dubbla sockor för att minska friktionen.
  • Ha alltid torra fötter.

Tejpskola .- så tejpar du fötterna för att klara alla äventyr

Guide till hur du tejpar fötterna finns även i skriftlig form här på Vandringsbloggen.

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

    • Förlåt. Alltså – det var rätt länge sedan jag postade den där artikeln, men varevigaste eviga gång den dyker upp i flödet eller i något av gridsen på bloggen så hajjar jag till. Den är så otäck, så otäck. Jag skulle aldrig kunna pressa mig så hårt att något sådant uppstår och fashineras av vilken viljestyrka vissa vandrar runt med. Cudos.

Kommentera

Spara