Jag har alltid mina benfickor fullproppade med bra saker. Det finns några som är mer värdefulla än andra och idag delar jag med mig av mina bästa tips på sådana saker du alltid ska ha nära tillgång till när du är ute och vandrar.   Det finns några saker som jag alltid vill ha väldigt lättillgängliga direkt i benfickorna vid vandring. Det är sådant som jag använder ofta eller som jag vill vara säker på att hitta fort när de ska användas. I det här blogginlägget tar jag inte upp sådana saker som alltid bör medtagas som karta, kompass och kniv. Här kommer istället mina bästa fem tips för en trevligare vandring.

Vikkåsa, Vandringsbloggen

Vikkåsan är en all time high favorit oavsett om den är nedpackad i benfickan eller ryggsäcken.

Fem saker jag alltid har i benfickorna vid vandring

 1. Spork. En kombinerad kniv, gaffel och sked är bra att ha tillhands när det är dags att laga och äta mat.
 2. Vikkåsa. Lätt hopfällbar kåsa som du tar fram ur benfickan så snart du vandrar förbi en bäck med porlande vatten eller kompisens kaffetermos.
 3. Första förband. Förvaras exempelvis i vänster benficka för snabb åtkomst. Antingen har du bara en gasbinda eller så plockar du ihop ett miniapotek bestående av gasbinda, plåster, xylocain och värktabletter.
 4. Buff. Förstärkningsplagg som du lätt kan kombinera efter behov. Använd Buffen som mössa, halsduk, baklava eller pannband.
 5. Alcogel. Handspriten håller dig ren. Speciellt viktigt efter toalettbesök och innan matlagning.

Vad har du för favoritprylar i dina benfickor? Är det någonting du aldrig lämnar hemmet utan?

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

 1. Kul o se hur olika vi tänker! Tur att det inte finns rätt och fel.
  Karta, kompass, fällkniv och tändstickor finns i mina fickor.

 2. Vandringsbloggen Svara

  Berätta gärna vad du alltid har med dig i benfickorna! Här finns det ju inga rätt eller fel precis som Matti skriver, det är upp till var och en efter tycke och smak. Nytta eller nöje?

 3. Anne Tiivas Svara

  För många år sen gick ett skosnöre av på en vandring. Sen dess har jag alltid ett extra med mig. Tar inte så stor plats ?.

  • Angeliqa Svara

   Åh, den har aldrig hänt mig tack och lov, men vågar inte ens drömma om hur drygt det blir att vandra den där stunden utan skosnöre.

   Jag brukar ofta ha på mig paracordarmband, det kan mnan göra provisoriska snören, fiskelinor och annat spännande med om nöden kräver 😀

   Hett tips 😀

Kommentera

Spara