En sån där dag som börjar på fel sida, håret är på ända och humöret i botten.

Precis det här hände mig tdigare i veckan. Jag började morgonen som jag brukar med kaffe och smörgåsar och satte mig vid datorn och jobbade. Insåg efter någon timme att jag bara kommit ihåg att deodoranta ena armhålan och dagen i övrigt var som ett brinnande oljefält. Med förtvivlan sprutande ut ur öronen så bestämde jag mig för att det här oljefältet får inte vara forsättningen av min dag – jag ska göra den här dagen så bra det bara går.

Så jag bröt helt. Stängde ner datorn för dagen. Öppnade inte mejlkorgen mer.

5 dag-vändar-strategier:

Göra något för andra:

Jag började rensa ut bland prylar och saker i lägenheten. Sådant jag inte använt på länge och som bara tagit upp onödig plats i förråd och garderober och lämnade dem till Röda Korset nere på stan.

Göra något för hjärnan: 

Andra saken jag gjorde var att gå till Stadsbiblioteket och leta rätt på ett gäng böcker. Att utmana hjärnan, få nya perspektiv och samtidigt kompetensutveckla tycker jag är det bästa sättet att både koppla av och vila hjärnan.

Göra något för kroppen: 

Den eftermiddagen gick jag. Gick, gick, gick och gick. Kroppen mår bra utav att gå, min kropp mår väldigt bra utav att gå länge, inte nödvändigtvis så fort, men länge. Så det gjorde jag den här dagen. I takt med stegen mot den frostiga marken blev kroppen skönt trött.

Gör något för själen: 

Som om inte långpromenaden var nog så blev själen glad av lång varm dusch, hårinpackning, två små chokladbitar och en stor kopp te och tända ljus.

Gör något för knasbollen inom dig:

Någon fick mig att inse att det bästa man kan göra är att göra något helt oväntat och otippat. Fuldansa på vardagsrumsgolvet. Och känns det långt borta gör något som hämtar kraft på ett bra sätt; kravlös yoga, klappa en hund, ät din godaste mat eller baka chokladbollar med helt galet mycket färgglad strössel.

Det här är mina bästa tips för att vända en dålig dag. Den hr dagen hade jag den stora lyxen att kunna släppa allt och göra alla de här sakerna. Ibland får man göra någon utav sakerna eller kanske bara fokusera på att andas ner i magen istället för halsgropen. Man får göra det man kan med det man har där man är.

Vad är ditt bästa dagvändartips?

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

  1. Så himla bra tips! Jag brukar använda mig av tanken att jag kan starta om en dag i vilket ögonblick som helst. En gång när jag var på ett cellprov på morgonen blev det så himla jobbigt att jag bestämde mig för att starta om dagen direkt när jag gick ut ur sjukhusdörrarna. Och det funkade. Först grät jag ur mig allt jobbigt på toaletten och sen släppte jag det bara och gick in i en ”ny dag”.

    • Angeliqa Svara

      Vilken bra strategi – starta om helt och hållet och framför allt att låta sig först bryta ihop och släppa ut alla känslor men sedan inte stanna kvar i dem utan skapa en bra dag. Tackl för att du delar med dig av dina strategier och din styrka. 😀 Stor varm kram

  2. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 26 | örtträdgård, rosvalv och salt. | REAKTIONISTA

Kommentera

Spara