Vid kall väderlek är det extra viktigt att agera på rätt sätt för att spara mobiltelefonens livslängd. Idag kommer mina bästa tips för hur du kan göra för att mobilens batteritid ska hålla längre när du är ute och vandrar.

5 tips för att spara mobilens batteritid på vandringen!

 1. Undvik kyla. Om temperaturen börjar krypa under tio grader påverkar det livslängden på mobiltelefonen.
 2. Nära hjärtat. Batteriet tar slut snabbare vid kall väderlek. Förvara telefonen i bröstfickan, då har telefonen värme från kroppen och det spar mycket av telefonens livslängd.
 3. Koppla ned. En modern mobiltelefon kan klara sig länge om man därför stänger av wifi och andra program som ligger i bakgrunden och tar energi. Min uppmaning till dig som vill spara batteritid är att stänga av automatisk uppdatering av mail och direktrapportering från Facebook så håller telefonen längre.
 4. Rätt timing. Mobiltelefonen ska laddas när den har laddning på mellan 30 och 70 % kvar. Då används energin mest effektivt. Är energinivån lägre eller högre drar den otroligt mycket mer än annars. Så hushåll med de resurser du har på bästa sätt. Det lönar sig i längden.
 5.  Hjälp på traven. Är du borta många dagar och vill försäkra dig om att kunna använda din telefon finns det smarta soldrivna laddare.

Har du några fler smarta knep? Hur gör du för att slippa ladda mobiltelefonen?

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  • Vandringsbloggen Svara

   Ja, det är ett suveränt bra förslag! Återanvänding uppmuntras kraftfullt.

 1. Har precis införskaffat en PowerPot V, en kastrull som laddar usb på valfri värmekälla. Har bara testat i köket än men ska bli kul att prova på tur nästa gång.

  • Vandringsbloggen Svara

   Det lät som en riktigt kulpryl. Återkom gärna med vad du tyckte om den sen när den är livetestad!

Kommentera

Spara