Du ska aldrig rusa blint från någonting. Ta dig tid att fundera ut vart du verkligen vill. Ingen vandrare vandrar planlöst omkring i fjäll och skog – vi tar ut dagens mål och sedan håller vi kompassriktningen. Samma gäller i arbetslivet. Börja inte vandra förrän du vet åt vilket vädersträck du ska!

6 frågor att fundera över

Fundera på dessa frågor innan du söker jobb och innan du går på intervju.

 1. Vilka är dina 5 främsta styrkor du använder dig av i vardagen och ditt yrkesliv?
 2. I vilka situationer har du flow och arbetsglädje?
 3. Vad vill du jobba med om du kan välja fritt?
 4. I vilket samanhang vill du jobba?
 5. Hur ska ditt arbetsliv se ut om 1 och 5 år?
 6. Vilka 5 förändringar behöver du göra för att komma till målet?

Skriv upp delmål på en tidslinje så att du vet när du ska ta respektive steg. Börja jobba idag mot de mål du satt upp. Agera för att ta dig dit du vill och vänta inte passivt på att rätt erbjudande ska komma till dig.

Författare

7 Kommentarer

 1. Precis så tänker jag numera – det här med riktning, så jäkla viktigt. Det slår en tokdetaljerad plan med hästlängder. Jag har haft en väldigt tydlig riktning de senaste åren och jösses vad det händer grejer då. Trots att jag inte haft en radda tydliga mål (vilket säkert är ännu bättre) och ett exakt hur så har jag liksom tagit mig åt rätt håll ändå.

  • Men jaa vad roligt att läsa att du tagit riktning. Men jag tänker att det är hela förarbetet att sätta långtbortamålet hur vagt eller ovagt det än är. För då vet du ju när rimliga delmål passeras, vilka chanser och erbjudanden och annat som dyker upp längs med vägen som är åt rätt håll. Inre kompassen är magisk. Längtar så tills vi ses <3

 2. Nu skrev jag ju en lista efter dina punkter bara för det 🙂
  Jag skall röja lite, men först lite Disneymusik.

  Kram och trevlig helg.

 3. Har funderat på det där själv på sistone. Just nu har jag svårt att se skogen för alla träden. Men jag känner åtminstone vart vinden blåser och vart jag vill vara när jag kommer ut ur skogen. Ska sätta mig och fundera lite på dina frågor! Tack för inspiration!

 4. Pingback: Life Design - Om att välja livet - Vandringsbloggen

Kommentera

Spara