Det finns hur många ordspråk som helst i stil med att du är dina tankar, du blir vad du tänker, det du har fokus på växer och att du kan styra hela ditt liv genom dina tankar. Jag tycker alla sådana citat, talspråk och friska hurrarop får mig att vilja kräkas. Jag vill inte se dem, jag vill inte höra om dem. Kanske av den enkla anledningen att jag inte står ut med tanken av hur banalt enkelt de får det där allra mest komplexa att verka. Om det vore enkelt att styra och ändra tankar – de där 50 000 tankarna som far runt i huvudet varje dag, då hade nog inga lyckopiller i världen behövts. Men jag vet också att det är rätt – så som jag tänker så blir jag. Om jag tror jag klarar den där tuffa uppförsbacken med min tunga ryggsäck, då fixar jag den. Så kanske är det dags att ge konkreta och faktiska förhållningssätt som blir vägen till den där magiska rätta vägen.

Jag hittade tidigare idag ett anteckningsblock där jag skrivit upp mindfulnessens 7 grundattityder. Jag minns inte vilken föreläsning eller bok som de kommer ifrån – men jag ville hemskt gärna dela med mig av dem här på Vandringsbloggen. För nu har jag läst dem om och om igen. och för varje gång fastnar en ny liten insikt. Att tamefan – kroppen är allt bra fantastisk ändå. Men alltid när jag är ute och söker på lite mer djupa vatten så brukar jag tänka att det som jag behöver nu – det kommer fastna med mig, det jag mäktar med att ta åt mig och bearbeta vidare det tar jag med mig. För mig blir det en lista jag regelbundet kommer tillbaka till. Jag rev ut den där sidan i skrivboken och satte den på en plats så jag ofta kan se den.

Mindfulnes 7 attityder:

Förhållningssätt till livet och att öva mindfulness.

  1. Inte döma: Bli medveten om att du ständigt dömer och tycker om allt. Öva dig på att bara vara i en upplevelse, skilj på upplevelsen i sig och din bedömning av upplevelsen. (JAHA)
  2. Tålamod: Allting tar sin tid. Det kan inte jäktas fram. Vi behöver träna på att uppleva ögonblicken och att inte otåligt sträva efter att vara där framme.
  3. Tillit. Träna på att tro på dig själv, din förmåga och dina kunskaper. Vi behöver lita på att förändring kommer att ske – det finns en ständig förändring vi kan inte alltid påverka när och hur.
  4. Inte sträva: Ha stunder när du inte gör något. Stunder som inte har ett mål. Att vara utan prestation går emot allt det som vi lär oss idag.
  5. Acceptans: Att acceptera någonting är att se en sak som den verkligen är. För att sedan kunna landa och acceptera att det bara är att släppa taget eller att fatta ett genomtänkt beslut för att kunna agera.
  6. Släpp taget. Träna på att inte bli beroende eller fast i tankar, beteenden eller materiella saker. Det är lätt hänt att det blir som det blir och det ska vara som det alltid har varit. För det är trygghet.
Författare Angeliqa

Kommentera

Spara