Efter att ha rest i över 12 timmar med bilen kom vi fram till Byske och kvällens boende på Active North Camp som mina fina bekanta startat upp under det senaste ett och ett halvt åren. Jag träffade dem uppe i Abisko för många år sedan och har följt dem via sociala medier under tiden de genomfört flytt från lägenhet i storstan till att skapa en camp och samlingsplats för friluftsmänniskor som vill fiska, prova yoga eller bara bo nära naturen.

P1060386

P1060392

Rebecca har varit med på Vandringsbloggen tidigare, det är hon som är inititivtagare till Midnight Sun Run, ett traillopp i midnattssolens sken som startar utanför Abisko Turiststation.

P1060402

Välkomstbricka Active North Camp Byske

Vi välkomnades i storstugan med en flaska chaga gjort av sprängticka och med smak av kanel och kardemumma tillsammans med uppskurna bitar av torrkött, torkat renkött. Alltsammans var vackert uppdukat tillsammans med en rejäl samekniv, träkåsor och en skärbäda i trä. Vilken fest!

P1060404

P1060408

I de här nybäddade sängarna med blomsterprydda lakan ska vi altså sova ikväll. Rebecca har inte lämnat någonting åt slumpen. Stort hjärta som sitter på det rätta stället. Nu sitter jag nere i våran fina stuga och skriver vid furubordet och fastän klockan är en bra bit över midnatt så är det fortfarande ljust ute. Det är som att skogen utanför fönstret faller i lugn ro i det här vilsamma ljuset. När jag gick ned til älven tidigare ikväll kom det en nattfjäril och satte sig i min hand. Jag ser det som ett fint tecken för den långa resa vi nu begett oss ut på. Allt är så rätt på en och samma gång.

P1060484

P1060488

Active North Camp blev en oas att hämta kraft och inspiration ifrån. Med människor som ger av hela sitt hjärta för att välkomna sina gäster, ser till alla detaljer och omtänksamt hör av sig och gör det lilla extra. Det är som att hela min kropp kan andas ut. Släppa ner axlarna. För här i boendet mitt i naturen känner jag mig som hemma. Efter en kväll där jag tittat ut på det rinnande vattnet som forsat förbi i älven, suttit i den vedeldade bastun och druckit chaga framför elden. Nästa gång jag kommer hit är det inte för en natt utan för minst en vecka. Här långt bort från staden och betongen vill jag leva i naturens lunk.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara