Igår kom jag hem från Östersund till ett trevligt paket som väntade på posten från Nordic Native. De har tagit fram ett koncept som kallas Adventure to go, ett färdigpaketerat äventyr med färdplan, karta, packtips och allt annat som kan tänkas behövas i förberedelseväg. Det tycker jag är ett härligt sätt att tillgängliggöra naturen och de lite större äventyren. För är det en sak som kan hindra mig att komma iväg de där stressigaste perioderna på året så är det just det här med att göra förberedelser – Vart ska jag åka? Vad behöver jag tänka på? Vart finns de finaste smultronställena? Vart är bästa tältplatsen? Vart ställer jag bilen? Allt det och lite till finns i äventyrspaketet. Spar energin till upplevelsen.

Jag hämtade ut paketet på posten. (Bara TRE påminnelser hade hunnit komma under tiden jag varit borta)

Handskriven häsning från Team Nordic Native. Kul att ni tänker på mig, det här är en produkt väl värt att vara stolt öve!

Äventyrsboxarna går att köpa med inriktning Vandring, Paddling och Fiske.

I boxen finns en färdig färdplan med praktisk information om området, hur man tar sig till vandringsstart med bil eller kollektivtrafik, beskrivning av vandringens höjdpunkter och lämpliga rastställen och guidens tips till vad du kan hålla utkik efter för sevärdheter i naturen – som växter, djur eller olika kulturmärken eller storslagen natur.

I Fjällfararens Loggbok finns praktisk information som hur du behöver förbereda dig fysiskt och vad du kan tänka på att packa ned i väskan. Det står också några ord om attityd, hur du får ut mesta möjliga av äventyret och upplevelsen bara genom din mentala inställning under färden. En inte nog så viktig sak att ha med sig ut på fjället! I loggboken finns också plats att skriva dagbok dag för dag under färden och att göra fria anteckningar längst bak i boken. Kul att ha när man väl är hemma igen.

I boxen följer också en karta i vattenavvisande tyvekmaterial med för området och ett tändstål.

TACK för en fin produkt Nordic Native, det här tror jag underlättar mycket för att fler ska komma ut och upptäcka våra fantastiska fjällområden.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Åh! ÅH! Riktigt trevlig hemsida Nordic Native har. Gillar deras tjänst med de här äventyren (blir sugen på Jämtlandsleden, har ju inte så långt dit) och så tycker jag om dynamiken på sidan; hur handlande av deras tjänst + friluftsutrustning blandas med att man har egna profiler och kan skriva om upplevelser och resor man gjort. Sjukt najs – tack för tipset!

Kommentera

Spara