Den här helgen har jag åkt en himlans massa tunnelbana i vandringsmundering. 

If you don’t fit in, then you’re probably doing the right thing.

Det finns två saker som jag verkligen lägger märke till när jag av en eller annan anledning går runt i mina vandringskläder bland ”civila”. Det ena är att jag ser hur många personer skiner upp. Jag ser leenden spricka fram på håll, kassörskan i affären säger några extra vänliga ord, någon obekant jag möter på gatan nickar till lite. Som om det finns någon sorts underförstådd gemenskap. Eller kanske en egen längtan ut. Eller har jag själv en annan utstrålning när jag gör något jag verkligen älskar och fylls utav energi av? Det andra är att jag blir betrodd av att svara på frågor. Som att mina vandringskängor och fullpackade ryggsäck gör mig till en trygg fast punkt. Någon som vet riktningen till närmsta busshållplats. Någon som kan leda vägen och lotsa rätt. Det får mig att fundera på om vi inte alla borde våga prata mer med varandra i vardagen. Ha ögonkontakt, möta varandra med ett leende, våga fråga om hjälp oftare. Det är små, små enkla saker att göra. Och det behöver inte ens vara mot främlingar. Börja med alla du möter på kontoret. Se till att varendaste enda kollega är hejad på. Det gör underverk för stämningen på jobbet 😀

Åka rulltrappa

När jag kommer till Stockholm har jag ett enda mantra i huvudet hela vägen från det jag kliver av tåget på perrongen. Gång på gång upprepar jag för mig själv; ”Stå till höger i rulltrappan, stå till höger i rulltrappan, stå till höger i rulltrappan.” Annars blir det dålig stämning. Väldigt dålig stämning.

Vendelsö

Promenera till stationen. Åka tåg. Åka Tunnelbana. Åka Buss. Sedan händer NATURUPPLEVELSEN. And it is all worth it!! Vad har du för relation till det här  med kombinationen av friluftsliv och kollektivtrafik? Får du annat bemötande när du är ute? Tycker du att det är smidigt att åka kollektivt till äventyren? Vad får dig full av energi och glädje?

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara