El Camino de Santiago. El Camino. Den mytomspunna pilgrimsvandringen, 800 kilometer genom Spanien, är ett äventyr många har ögonen på. I dagens avsnitt av Vandringspodden reder vi ut allt som har med vandringen att göra. Vad behövs i packningen? Måste en vara vältränad? Hur ser en dag på leden ut? Vad kostar det? Hur lång tid tar det? Hur funkar det med mat och boende längs leden? Vad gör jag om det är fullt på härbärget? Vad händer med en, både fysiskt och mentalt, under en pilgrimsvandring? Och måste en vara religiös för att pilgrimsvandra?

Jag själv genomförde vandringen under 30 dagar 2014 och skrev varje dag ner mina tankar i en liten anteckningsbok. Blyertspennan blev mindre och mindre, medan tankarna som sattes på pränt blev allt fler. När jag kom hem var jag en annan person. Eller så var jag helt enkelt mer mig själv, den Angeliqa jag alltid varit innerst inne men inte riktigt vågat visa och släppa fram.

Läs mer: Dagboksanteckningarna finns här på bloggen, med varje dagsetapp i både text och bild.

Lyssna i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

    • Åh ja! Hoppas vi kan bidra med lite pepp och inspiration 🙂 Ha en riktig fin helg och en förhoppningsvis härlig tur!

Kommentera

Spara