I lördags gjorde jag hela tre mässor på effektiva två timmar. Höjdpunkten var mässan Allt om hälsan där jag äntligen fick se PT-Fia i action, skymtade ryggen av Katrin Z som saluförde sockerfri choklad (åh yeah) och såg Emilia Arvidsson i action som moderator för panelsamtal. Vilka powerkvinnor!!

Jag följer Fia på Instagram och läser då och då hennes blogg, för hon är så överbövelen klok. Jag gillar hennes inställning till kroppen, träning och livet. Balansen av allt som ska in emellan. Nu fick jag äntligen se henne in action för första gången och vilken fantastisk glädjespridare och motivator!! Jösses så himla bra!

  

Det pratades, bubblades och coachades om de viktigaste livsvalen från scenen Pratbubblan. Linnea Molander på scenen om att göra kvalitativa val, fundera på vad man vill i livet och att våga bjuda på sig själv till sin omgivning. Moderator var Emilia Arvidsson på scenen – klippt och skuren för uppdraget, tillika min workationkompis in crime. Blir tårögd av att ha så talangfulla kollegevänner i min omgivning.

Yogaprylar i massor. Jag hittade foodtrucks, yogamattor och jympatights i oändlighet. För något år sedan var jag väldigt aktiv på yogafronten och yogade i klass minst tre gånger i veckan, jag blev helt beroende av alla lyckohormoner i kroppen och lärde mig massor av tekniker för att stilla sinnet och lära känna kroppen och lyssna på kroppens signaler. En underbar träningsform som jag också tog med mig ut på vandringslederna, för att vara snäll mot kroppen och för att mentalt få ut så mycket av vandirngsupplevelsen som möjligt.

Stod där en evighet och tänkte ska jag köpa eller inte köpa? Ska jag köpa eller inte köpa? Det låter ju liksom för bra för att vara sant, sockerfri choklad. Slutade med att jag inte vågade prova, med ett bagage av att tidigare ha blivit besviken. Men idén folks! Har du testat? Jag är mycket intresserad av att veta mer.

Det här var dagens bästa fynd vandringsmässigt – soppa och proteinpudding som bara blandas ut med avtten, de är ekologiska och ett grymt alternativ till Blå Band när det kommer till att fylla på med snabb energi under en rast på längre vandring.

Jag har spanat hälsokost, träningsformer och chiapudding. Mässan Allt om hälsan var ungefär vad jag förväntade mig. Gick vidare till mässan Eget Företag som krymt drastiskt sedan jag var där inför min egen företagsstart och letade inspiration för några år sedan. Kom på vilken sjujäkla resa jag gjort sedan dess och kryssade mig förbi pirriga blivande egna företagare och tackade gudarna för att jag inte längre behöver ha hjärnblödning för saker som att välja bokföringsprogram, redovnsingskonsult, fylla i papper till Skatteverket eller skriva affärsplan. Halleluja att det är engångsarbete och allt det positiva som händer på andra sidan. Sist men inte minst gick jag till Mat och Vin mässan – den var GIGANTISK och jag har inte riktigt listat ut systemet med vinglasen, men deltagarna köpte vnglas vid incheckningen och sedan blev stämningen högre och högre i lokalen ju längre bort jag förflyttade mig och på uppbyggda scener stod kockar i alla åldrar och dicipliner och livelagade mat som monitorerades ut i publikhavet.

Med hejdundrande huvudvärk (hade inte nallat på vinet – bara överväldigats av folkmassorna) satte jag mig på pendeln hemmåt.

 

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Tack för reviewn. Var på mässan för en väldans massa år sedan och gillade den inte alls. Att se PT Fia in action är något jag också gärna skulle vilja göra någon gång.

    • Det var väldigt lite montrar jämfört med andra tillfällen – men så är jag inte heller målgruppen där tror jag så jag ska inte säga att jag riktigt gav det en chans för jag förstår mig inte på kosttillskott osv Haha.

Kommentera

Spara