Den pittoreska lilla staden Ambleside är en bra utgångspunkt för vandrare som vill upptäcka The Lake District. I staden finns alla tänkbara bekvämligheter som spa, hotell och massor med pubar och restauranger. För vandraren som glömt kängorna hemma finns det flera återförsäljare av friluftsutrustning som gärna hjälper till att komplettera vad som saknas. Staden ligger precis vid strandkanten av Englands största sjö Windlemere och stadens namn har direkt anknytning till. Precis utanför staden finns en romersk borg med anor från år 79 e.k. men staden Ambleside grundades officiellt år 1650 när platsen gavs tillstånd att bilda marknadsplats för handelsmän att byta och handla med ull.

Relaxed eating and drinking gatuvy i Ambleside

Det lilla stenhuset på bron byggdes för nästan 300 år sedan för att förvara äpplen åt Ambleside Hall. Idag används utrymmet till informationscenter. Världens minsta informationscenter.

Angeliqa Mejstedt och Phil Raibeck i Ambleside, The Lake District

Min Outdrr-kollega Phil Raisbeck på Phil your boots är ett grymt resesällskap. Han kan allt som är värt att veta om The Lake District eftersom han spenderar många av sina helger här. Vi åt en ”full english breakfast” sista dagen i Ambleside vilket nästan förtjänar sitt egna inlägg. Det kom in en tallrik med ägg, bacon, toast, bönor, blodpudding, svamp och tomat. Krävdes ingen lunch den dagen kan jag lova.

Ambleside har en egen glassbar

I Ambleside finns en egen glassbar, chokladbutik och tweed-återförsäljare. Kort och gott något som passar för de flesta smaker och ändamål. Tack vare universitetsstudenterna på University of Cumbria och de många turister som varje år besöker staden finns det mer än 10 pubar på en radie av en knapp kilometer. Planera din vistelse i Ambleside med hjälp av Ambleside Online som har kartor över staden, information om parkering, dagsturer, boende, restauranger och kollektivtrafik i området.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara