AnnikaBorgelin_Eurorando

Namn: Annika Borgelin

Bostadsort: Helsingborg

Yrke idag: Projektledare på Event in Skåne för bland annat Eurorando

Tidigare yrke: Drivit eventbyrå i Helsingborg

Utbildning: Turism och service, Akademi Båstad Eurorando är Europas största vandringsevent som går av stapeln vart femte år. I mitten av september 2016 kommer 5000 vandrare till Skåne för att upptäcka svensk vandring. Annika Borgelin är projektledare  för Eurorando och berättar idag om arbetet som pågår bakom kulisserna och förberedelserna som startade redan 2013.

Hej Annika, berätta hur en vanlig dag på jobbet kan se ut för dig? – Jätteolika, vilket är fantastiskt roligt! Skiftar mellan visionsarbete, mailbearbetning, möten i alla dess former, WALK and TALK, ekonomiarbete, marknadsföringsarbete, kommunikation och information till partners i Skåne och potentiella deltagare i hela Europa! Vad händer i september i projektet? Nu har jag och mitt team dragit igång nästa fas i projektet. Paketeringen är klar, bokningarna har börjat ramla in och nu är det dags för att oss börja evenemangsplanera. Då ställer vi oss frågor som; Hur ska invigningen och avslutningen se ut? Vilket värdskap ska vi stå för? Hur ska logistiken fungera? Och hur undviker vi att våra europeiska vandrare går vilse?

Vad är den största utmaningen med att anordna ett vandringsevent som Eurorando? -Den största utmaningen har varit att paketera hela evenemanget. Vi erbjuder 82 dagsvandringar, 10 heldagsutflykter, 40 kvällsaktiviteter, guider, transporter, boende och måltider till deltagaren och dessutom runt om i hela Skåne. Det känns som om vi har fått ihop kanonbra paket och nu ska vi bara tillmötesgå varje grupps önskan. – Mest givande med det här arbetet är att det är ett sådant fantastiskt roligt ämne, alla mår vi bra av att röra oss och komma ut i naturen. Väldigt givande att arbeta med representanter från 26 av Skånes kommuner där alla har olika möjligheter och inputs.

Vad har du för smultronställen längs med skåneleden som du kan tipsa läsare som aldrig vandrat där om? – Jag älskar att vandra från Nyhamnsläge upp till Kullens fyr en tidig morgon. Och så ett litet dopp i Ransvik på vägen. Skåneleden är speciell eftersom den är otroligt välskött, lång och varierande. Det finns alltid nya leder att vandra, man tröttnar inte. Eurorandoåret har redan kommit igång och under tiden fram till vandringseventet arrangeras 100 stycken Eurorandowalks, dagsvandringar på temat energi, runt om i Skåne dit alla som vill är välkomna att delta.

Vad har du för relation till vandring och friluftsliv? – Kan inte skryta med att jag varit någon ”hiker” direkt, men har alltid älskat att vara ute i naturen. Måste komma ut varje dag och älskar promenader och löprundor i skogen eller längs med havet. Mitt arbete som projektledare för ett vandringsevenemang beror nog mer på min tidigare erfarenhet av evenemangsproduktion. Och som tur är har jag mina kollegor på Skåneleden som kan stötta upp med vandringsfrågor!

Vad blir din viktigaste roll under de hektiska dagar Eurorando pågår? -Jag längtar tills det är dags! Det är det bästa med evenemang, när det händer och man får se allt man planerat för så länge! Under veckan ska jag göra vad jag kan för att stötta hela mitt team och se till så att inget faller mellan stolarna och framförallt att alla besökare blir fantastiskt nöjda och kommer tillbaka till Skåne igen!

Hur länge har arbetet med Eurorando pågått? Vi ansökte om Eurorando våren 2013, fick ett positivt besked hösten 2013 och har arbetat intensivt med det sedan våren 2014 då paketeringen drog igång. Vi är ett team på 9 personer där alla jobbat olika mycket med projektet och har sina specifika roller.

Hur kommer det kännas när Eurorando är över? -Kommer förmodligen bli jäääättetomt, jag drömmer om Eurorando, berättar Annika.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara