Något utav det bästa jag vet med friluftsliv är de där stunderna när man samlas framför elden. Hör sprakandet från enriset när elden precis ska få fyr, äter gott, dricker kaffe och småpratar. I veckan provade jag ett nytt recept, apelsinmuffins. Hemma rörde jag ihop alla ingridienser till vanlig sockerkaka sedan tog jag med smeten och ett gäng apelsiner ut.  På plats gröpte jag ur innehållet i apelsinerna och fyllde upp halvvägs med smet, sedan fick de gräddas framför elden.

Apelsiner på Ängsö

Apelsiner som blir friluftsmat

Skär av ”hatten” på apelsinen och gröp sedan ut innanmätet så att det blir en behållare för kaksmeten. Allra bäst tror jag att denna efterrätt blir om du använder smet baserad på bakpulver.

Elda Apelsiner

För den tålmodige blir det så småningom gräddad muffins med smak av apelsin, för den otålige blir det varm kaksmet. Båda mycket värdiga alternativ till fika om du frågar mig.

Elda Apelsiner

Här går det att se hur smeten sakta gräddats. Apelsinmuffins är en kladdig och helfestlig efterrätt. Jag rekommenderar att ta med tjock folie för att skydda skalen från att brännas.

Snart är maten klar - korv och apelsinmuffins

Här grillas både korven till huvudrätt och apelsinmuffinsen till efterrätt. Nästa gång ska jag testa något med chokladsmak för det gifter sig med apelsinsaften. Kan knappast bärga mig inför fler ute-fikor i vinter. Vad har du för friluftsfika-favorit? Har du provat apelsinmuffins framför öppen eld?

Författare Angeliqa

1 Kommentar

Kommentera

Spara