En hållbar jul som är snäll mot plånboken, miljön och som skänker massor med frilugftsglädje till mottagaren – det är årets grej!

Enligt Blocket är Årets Begagnade Julklapp just vandringsutrustning och de analyserar trenden som att äventyr i kombination med lugn och tystnad är det nya svarta. Annonserna för kategorin Camping och Friluftsliv ökade med 12% förra året och produkter som efterfrågas mest bland köparna kommer från Hilleberg, Fjällräven och Haglöfs.

Jag garderobsrensar!

Igår rensade jag ut utrustning och vandringskläder från min garderob. Sådant jag inte använt på länge, dubbletter, felköp och kläder som jag har växt ur. Under årens lopp har jag samlat på mig en mängd vandringsprylar genom att klicka hem begagnad utrustning. Jag tycker det är roligt att byta och det gör att jag har fullt användbar vandringsutrustning som inte kommer till användning. Och det är ju onödigt att den ligger där bara för att jag har tröttnat på den, då tycker jag at det är mycket bättre att rensa ut och sälja. För produkter av bra kvalitet kan hålla ett helt liv och skänka mycket glädje till någon annan. Därför har jag nu lagt upp några riktiga vandringsfavoriter på Blocket.

Köp här: Camping och Friluftsartiklar på Blocket

Jag har bland annat lagt ut ett par riktigt bra lättviktskängor som passar den som vill ha en allroundkänga till varierat bruk, jacka från Fjällräven, ryggsäck från Haglöfs och en riktigt skön tröja från Bergans. Morakniven som jag lade ut igår fick en glad köpare bara fem minuter efter att annonsen var upplagd och nu ett dygn senare så har även ryggsäcken från Osprey fått vandra vidare och fyra emaljmuggar har jag lagt på posten till Åre. Vilken härlig respons!  I samma kategori fylls hela tiden på med andra friluftsartiklar som är perfekt att fynda till dig själv eller någon annan i julklapp.

Att sälja saker på Blocket

Hur får du sakerna sålda då? När jag lägger upp mina annonser på Blocket brukar jag tänka att jag ska hjälpa köparen på traven så mycket som bara möjligt. Jag vill att det ska vara lätt att köpa rätt.

Bra text: Med så mycket produktinformation som möjligt sparar jag både min tid och hjälper köparen att avgöra om produkten är rätt för hen.

  • Detaljerad information: Jag tar fram så mycket praktisk information jag kan hitta, som vilken storlek och modell plagget har, material, färg och skicket på produkten.
  • Var ärlig: Om det skulle finnas några defekter skriver jag självklart det så att köparen vet det direkt och inte blir besviken i efterhand.
  • Tydlig rubrik: Vad skulle du själv skriva i sökfältet för att hitta din produkt? Det är en bra ledtråd till en beskrivande rubrik.

Bra bilder: Nästa steg är att ta bra bilder. Det spelar inte så stor roll om du använder en digital kamera eller din mobilkamera – mest avgörande är faktiskt att du hittar bra ljus för dina bilder.

  • Hitta dagsljus: Fotografera i dagsljus hellre än sent på kvällen när du måste tända lampor – det kan göra att  bilden blir suddig eller gulaktig och det kan vara svårt att se varan.
  • Jobba med vinklarna: Ta också flera bilder på varan från olika vinklar. Det finns en unktion så att du kan ladda upp flera bilder på Blocket och det är väldigt hjälpsamt för köparen att få se både en bild på hela produkten men också inzomat på detaljer.
  • Städa bort allt som inte ska vara med: Försök hitta en bakgrund som är så lugn som möjligt till varan du ska fotografera. Ta bort alla småsaker som ligger i bakgrunden, gör det så rent och fint som möjligt och hitta en ljus eller kontrasterande bakgrund som gör att varan syns tydligt.

Så lägger du upp annonsen: Annonsen i sig går snabbt att lägga upp och du kan göra det enkelt via mobil eller dator. Lägg in kontaktuppgifter, välj kategori, beskriv produkten, ladda upp fotografier, godkän vilkoren, betala, klicka på länken i bekräftelsemejlet och sedan får du snart ett mejl som bekräftar att varan finns uppe så snart den är godkänd.

Nu hoppas jag att vi blir ännu fler som hakar på det här hållbara, miljövänliga och fantastiskt friluftspeppande initiativet. Lägg ut sådant du själv inte använder längre på nätet (ingen blir gladare av att ha saker oanvända i förrådet) och se till att någon annan kan få glädje av den i flera år frammåt. De bästa äventyren är de som blir av.

Detta inlägg skrevs i samarbete med Blocket

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara