Vandringsbloggen är nominerad till Årets Marknadsförare på näringslivsgalan Guldstänk som arrangeras av Handelskammaren Västmanland, Västerås Stad, Nyföretagarcentrum och ALMI. Galan avgörs den 15 mars på Konserthuset i Västerås. 

Nomineringen lyder:

”Vandringsbloggen började som en idé om att påverka framtidens friluftsliv och växte till en folkrörelse. Angeliqa Mejstedt har byggt upp en stark röst som utmanar i den traditionellt manliga friluftsvärlden. Med Sveriges största blogg om vandring, smarta samarbeten och egen community sprider hon kunskap och inspirerar fler att upptäcka sitt eget Everest.”

Vad marknadsför du som vandringsbloggare egentligen?

Jag använder traditionella marknadsföringsmetoder och nya digitala medier för att driva frågor som rör friluftsbranchen framåt. Det handlar om hållbarhet i termer av att sprida information och kunskap om allemansrätten, något jag bland annat gör genom min roll som allemansrättsambassadör för Håll Sverige Rent. Jag driver frågor om hållbarhet i ekonomisk och sociala termer – diskuterar vem som är vandrare, hur en vandrare ser ut och vem som egentligen kan ägna sig åt vandring. Detta gör jag som krönikör, föreläsare, facebook, instagram och här på bloggen.

Kunskap – Gemenskap – Inspiration

Konkret handlar det om att informera om hur friluftsintresserade kan hitta ut i sina närområden med smarta appar i telefonen, fynda delar av vandringsutrustning via loppis, blocket och auktion istället för att köpa nytt för att minska tröskeln att komma ut. Det handlar om att minska fördommar som finns om vandring – vandring har den fantastiska egenheten att det kan göras av vem som helst oavsett förutsättningar och förkunskaper kan valet av vandring anpassas till där du är precis just nu och alla har sitt eget Everest.

Oavsett om du ska bestiga Kebnekaise, ge dig ut på din första tältnatt eller använda ett gaskök för första gången så har du lika mycket rätt att vara ute. Jag vill omdefiniera meningen i termen äventyrare – för äventyret är det som händer på insidan. Det är en känsla. Vandring är en geografisk förflyttning men det är lika mycket en inre resa, en möjlighet att växa som människa och vandring kan användas som utmaning, återhämtning och gemenskap.

Digital Gemenskap

Jag har skapat en digital gemenskap som samlar vandirngsintresserade i alla åldrar över hela landet. De peppar, inspirerar och delar kunskap med varandra. De gör det genom att dela bilder med varandra, ställa fårgor till varandra och de träffar varandra och visar sina smultronställen för varandra. Steg för steg och dag för dag knyts digitala och verkliga vänskapsband. Ibland övergår vänskap till kärlek längs med leden. Naturen, gemenskapen och det monotona i att sätta en fot efter en annan i konsten att vandra blir en viktig motpol till en vardag med måsten, brus, gränslöst arbete, timmar av stillasittande och mer skärmtid än våra hjärnor är skapade för.

>> Här hittar du Vandringsbloggen Community

Samarbeten som gör skillnad

Med på varje steg av den här resan har jag fantastiska samarbetspartner. Som delar min dröm om att vandring ska angå fler, att fler ska komma ut i naturen och att fler ska hitta glädje och välmående där ute. Senaste år har mitt förtagande stöttats av bland annat Tele2 och ABB. Har samarbetat med Blocket, Fjällräven, Utemagasinet, Svenska Turistföreningen, Naturkompaniet och ett stort antal destinationer som Visit Norway och Destination Åre.

Tillsammans med Morakniv projektleder jag Kvinnliga Äventyrare som vänder sig till en kvinnlig målgrupp och där vi skapat forum och gemenskap för att fler ska komma ut, där lyfter vi starka kvinnliga förebilder som påverkar sig själva, sin omgivning och framtida generationer. Jag samarbetar med destinationer, friluftsföretag och de som delar vision om hållbarhet och att tillgängliggöra friluftslivet.

Jag har lärt mig kärleken till att vara ute tack vare min mamma och min mormor. Tack vare de förebilderna, som lärt mig med kunskap om att göra eld, kännedom om utevaro alla årstider har jag hittat naturen som min största passion och hobby som kommit att bli min arbetsplats idag.  Vandring är min vardag. Och min mission är att spida vandringsglädje till fler.

Kort sammanfattat handlar mina hjärtefrågor om hur vi vandrare och äventyrare beter oss mot varandra. Jag vill att alla ska ha samma rätt att vara ute i naturen oavsett mål och jag vill att vi har ett sjysstare klimat på lika villkor. De mesta fördommarna jag personligen stött på finns sammanfattade och bemötta i artikeln från YLE X3M. Jag vill vara ute på mitt sätt. Jag vill att du ska vara ute på ditt sätt. Bara vi båda inser att vi är ute på naturens villkor och ingen annans. 

Författare Angeliqa

10 Kommentarer

  1. Du är en fantastisk inspirationkälla! Vi instämmer till hundra procent om att möta naturen på naturens villkor och att självklart vara schyssta och uppmuntrande mot varandra! Vi försöker också att dra vårt strå till vandringsstacken och inspirera flera till vistelse i naturen på vår blogg.

  2. Action time, skicka sms till 71120 eller 72120 och ange guldstänk 04. Googla guldstänk för mer information

Kommentera

Spara