Igår eftermiddag utsågs jag till Årets Stjärnföretagare av Mitt Företag som just nu är ute i 20 städer och genomför Sveriges största företagarturné.

Charlie Söderberg och Gustaf Oscarsson bjöd in till inspirerande föreläsningar och delade sina bästa tips för att skapa inte bara sin drömmars arbetsliv utan sina drömmars liv. Och mitt i allt det här peppiga så kom prisutdelningen där jag vann. En utmärkelse som kom överraskande men som verkligen, verkligen gjorde mig glad och tacksam. Jag kunde inte tro mina ögon när mitt namn stod som vinnare där framme på den stora scenen.

Mer om Vinsten: Årets Stjärnföretagare Västerås

För är det någonting som jag verkligen har som mål så är det balansen i livet, att designa vardagen så som jag behöver ha den för att må bra och vara hela mitt jag utan att skrynkla ihop mig eller pressa samman mig. Genom de frilansuppdrag jag tar via Vandringsbloggen och alla äventyr och fantastiska människor som kommer i min väg här så är det just precis det som jag uppnår. Full frihet att kunna jobba med vem jag vill, när jag vill och var jag vill, till och med på vilket sätt jag vill. Det är drömmigt. Nyp-i-armen-drömmigt.

Mitt viktigaste jobb att sprida kunskap om vandring, att inspirera fler att komma ut och upptäcka sitt egna Everest och att använda ny digital teknik och infrastruktur för att möjliggöra möte mellan friluftsintresserade.

Jag tycker att det ska vara roligt, lätt och enkelt att komma ut.  Priset delas ut till personer som byggt företag på sina egna vilkor, som har en annorlunda affärsmodell och som jobbar på ett unikt sätt med att bemöta sina kunder och någon som går sin egen företagarväg.

Jag som älskar att skriva har senaste halvåret både startat skriva krönikor för tindingar och gästförfattat en bok. Jag som älskar att jobba digitalt har lanserat plattformen som tar det mest analoga som finns – naturen – till att bli digitalt. Jag som älskar att vara ute har kunnat åka till platser jag bara kunnat drömma om eftersom jag nu är helt fri att plocka med mig dator och telefon och jobba därifrån jag nu än är. Och det har blivit liverapportering längs med solvarma skogsstigar på St Olavsleden, fotografering på frusna sjöar i Åre, administrationsjobb från mysiga fjällstugor. Men framför allt handlar Vandringsbloggen om gemenskapen. Det vi gör tillsammans och dit vi tar oss tillsammans. Eventen. Mötena. Upplevelserna som blir minnen för livet. Jag vandrar med ett superhärligt gäng på måndagar i Vandringsbloggen Community, och på massor av fler ställen runt om i Sverige sker precis samma sak vecka efter vecka. Vi har precis genomfört storträff med Kvinnliga Äventyrare där vi samlats kring lägerelden i fysisk form. Lärt oss, vågat prova och våga fråga och upptäcka tillsammans. Det är fint. Här skapas vänskapsband.

Läs mer: Västerås Tidning Business

Tidigare har jag haft en vardag som varit inrutad. Trygg. Säker. Utstakad. Formad. Välbetald. Och att säga upp det för att följa den inre kompassen har inte alla dagar varit lätt. Det är kämpigt. Men jag har aldrig ångrat det en sekund. Utmärkelsen om Årets Stjärnföretagare kommer påminna mig om att det alltid blir rätt när man följer sitt hjärta. För den inre kompassen visar vägen, om vi bara mäktar med att titta på den.

På bild har vi fler Stjärnföretagare! På andra plats Patrick Rapp, Sport Performance Center och på tredje plats Joakim Lorenz, Newsafe. 

Vad händer nu då? Nu har jag gått till final som hålls i Stockholm någon gång i November. Då avgörs vem som blir Sveriges Stjärnföretagare. Men mer om det skriver jag senare och så tycker jag vi tillsammans tar vandrings- och friluftsinspon till de stora scenerna.

Författare Angeliqa

12 Kommentarer

  1. Vilket erkännande! Stort Grattis! Jag tycker du är grym och för mig är du en stor förebild.

    • Tack snälla för det! Det känns otroligt roligt och jag är så himla glad att jag har möjlighet att göra precis det jag gör idag

  2. Grattis än en gång och så starkt och fint du skriver. Jag blir så djupt glad ända in i själen av att du kämpat och skapat en vardag och ett jobb som du trivs med, och att det går så himla bra för dig – det är du väl värd! Det du gör för vandring och oss friluftsmuppar är ovärdeligt, you rock!

    • Tusen tack Rania . Det är verkligen otroligt roligt att få jobba med sin dröm. Precis som du med Northbound Journeys. Jag ser så fram emot att följa era resor i framtiden 😀

Kommentera

Spara