Att bada isvak för första gången

Det är mjökvitt ute idag. Den torra, kalla luften är lätt att andas. Fortfarande varm från bastun står jag där i ett vakuum av tid. Säger åt mig själv att räkna till tre. En räkning för varje andetag. Drar den iskalla luften djupt ned i lungorna. Låter den fylla mig helt och fullt. Steg mot isklädd brygga. hand mot metall. Försiktiga, försiktiga steg ned på stegen…

Vintrig badplats.

Hur själva isbadandet var? Isande kallt. Så kallt att jag tror att kroppen glömde andas lite. Men av någon konstig anledning så var det lättare att bada isvak mitt i vintern än vad jag tycker att det är att ta ett dopp i en 13 grader varm skogssjö på sommaren. Jag är faktiskt en riktig ordentlig badkruka och håller mig på land.

”Woolpowertricket” – hur ullmagi gör det outhärdliga härdligt

Såhär med facit i hand så är det verkligen uppfriskande att vinterbada. Hela kroppen rusar av lycka när doppet väl är gjort. Och så fort jag fick på mig ullunderstället så känndes det inte kallt. Om du någon gång har tvekat på varför du ska köpa ullunderställ så måste det här vara det ultimata ”upp till bevis testet” för all luft i ullen gör att vattnet snabbt transporteras bort och värmer fast det är blött. Den fina bastuhatten är gjord av tovad ull och är till för att skydda huvudet från den starka värmen i bastun och hjälper också till att behålla värmen i det kalla vattnet.

Badtofflor och underställ. Nöjd och glad isbadare som faktiskt gjorde om badandet tre gånger till!

Har du isbadat? Vad tyckte du om upplevelsen?

Kommentarer

  1. Hahaha – jag är ingen badare ens sommartid. Men det KÄNNDES skönt i kroppen. Men nu när jag har distans till det och hemma i Västerås igen så är det ju inte direkt så att jag lääängtar ner i vattnet igen. Kroppen är så fantastiskt komplext underbar.

 1. Nej, jag har inte provat. Det var grupptryck och tjat när vi var i Finland med bloggare, men jag gillar inte grupptryck. Vill få välja själv. Har tvingat mig till bastu så många gånger i mitt liv (sååå obehagligt!), så nä, jag känner att det är bra nu …

 2. Emilia - vila & life design

  OMG!
  Nej har inte isbadat. Men skulle gärna komma åt känslan efteråt – för jag tror den verkligen är fantastisk!

  Grymmers är du!

  Emilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *