En riktig bokfyndardag hade jag den här veckan. Först en raritet på Stadsbiblioteket som jag ska ta mig tid att läsa under veckorna som kommer och sedan ett bokfynd på fjälltema från Röda Korsets loppis i stan. Jag kan inte riktigt få nog av böcker och vil du ha fler boktips till somamren har jag gjort en sammanställning av mina hemaböcker – 37 böcker i en vandringsnörds privata bibliotek.

P1040932

Tidigare i veckan tipsade jag om två böcker och en podcast på ämnet Vandring – en filosofisk performance, en av böckerna var Ankomstens Gåta av V. S. Naipaul. Jag går ofta på biblioteket och älskar fackavdelningen med allt som går att lära sig där, det här var en Hce bok – en roman som jag fick leta länge och väl för att hitta i den stor delen av biblioteket. Det visade sig till slut att boken låg magasinerad och att ingen hade lånat den på över 10 år. Om du hittar den på ditt bibliotek kan jag tipsa om den som läsning i hängmattan. Handlar om en man som flyttar från Trinidad till England, bor i en liten stuga på ett gods vid Stonehedge och iakttar krocken och motsättningar mellan människan och naturen. Ser de naturliga banden brytas upp med de nya tiderna och tänker på alltings förgänglighet.

P1040923

P1040928

Precis vid Stadsbiblioteket ligger en liten loppis som drivs av Röda Korset – det är min favoritloppis i stan och dit går jag ofta till bokavdelningen. Där hittade jag en fantastisk gammal ungdomsbok från Rabén och Sjögren som hette Björn rymmer till fjälls. Den handlar om en familj som bor i Kiruna, en dag får sonen i familjen besked att de ska flytta till Luleå långt bort från de fina fjällen och hans vänner… och det är upprinnelsen till varför Björn rymmer till fjällen. Jag bara älskade första sidan i boken. – En mygga har drunknat. – Försök med konstgjord andning! – Den har drunknat  min choklad.

Vad har du för lästips i sommar? Läser du romaner, deckare eller något annat? Jag vill gärna ha dina bästa boktips =)

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Blev sugen på att ha Ankomstens Gåta som vandringslektyr på Kungsleden i sommar. Finns lätt att få tag på som pocket.

    • Ah det låter som en passande kontext till boken. Den inbundna versionen var en riktig klumpeduns att släpa runt på så du gör helt rätt som tar med pocketen. Kanske krvs det mindre letande för att hitta den också =)

Kommentera

Spara