I lördags var jag varit på ett lite annorlunda äventyr till storstaden. Jag har deltagit i bloggkonferensen BBCON som anordnades av Linda Hörnfeldt som är grundare och initiativtagare till nätverket Better Bloggers. Det var första gången som det anordnas en bloggkonferens av det här slaget och det är ett så jätteviktigt steg i branschen för alla oss som bloggar och alla er som på något vis tar del utav bloggar. På ett sätt blir ju bloggar en slags digital lägereld, där samlas många läsare kring ett ämne eller en person.

BBCON - Lyssnar på föreläsningar Foto Lisa Hööko
Foto: Lisa Höök
En hel sal full med entreprenörer och egenföretagare, kvinnor som byggt upp sina varumärken under lång tid och fått stor räckvidd och också stor makt. Alla som deltog under dagen hade väldigt skilda bakgrunder; här samlades modebloggare, matbloggare, livsstilsbloggare och många, många fler. Men det alla hade gemensamt var bloggen som plattform och kommunikationsmedel – och det är viktigt att träffas utanför den egna lilla bloggnischen och diskutera, nöta och blöta frågor kring vi bloggares digitala närvaro.
Underbara Clara och Annakarin Nyberg
Foto: Lisa Höök
Annakarin Nyberg och Clara Lidström pratade digitalt entreprenörskap och näthat. Underbara Clara berättade att hon driver mer trafik varje månad än flera av de största månadsmagasinen och hon skulle fylla Globen många gånger om med alla sina läsare. Ändå får hon frågor om hon vill skriva om läppglans i utbyte mot – ett läppglans. HÄR har vi anledningen till att jag tycker att Better Bloggers är ett så viktigt nätverk. Ingen som bloggar kan betala sin hyra, mat eller försäkringar med gratis produkter eller pressresor.
Sara Rönne Foto Lisa Höök
Foto: Lisa Höök
Sara Rönne ledde en paneldebatt om framtidens bloggande.
Linda Hörnfeldt på BBCON Foto Carin Davidsson
Foto: Carin Davidsson
Linda Hörnfeldt föreläste om hur samarbeten och annonser ska märkas upp på bloggar och sociala medier. Alla som bloggar är publicister. Och genom att kliva upp i utrymmet på nätet och ta plats innebär också att det kräver ett stort ansvar i att följa de regler och lagar som finns. Som bloggare gäller det bland annat att ha koll på hur samarbeten märks upp, hur det får gå till att ha tävlingar på bloggen och hur pressutskick kan hanteras. Läs mer på #jagsmygerinte
JohannaN Foto Lisa Höök
Foto: Lisa Höök
Under dagen träffade jag bland annat JohannaN, hon har en liten mysig butik i Stockholm där hon säljer kläder och egendesignade smycken. Vi pratade mycket om olika vinklar av hållbarhet och jag är inne på det här med downshifting och hur det går att elaborera med kombinationen tid VS pengar. Johanna tipsade om en bok som heter 4 Hour Work Week och är skriven av Timothy Ferris.
Bullar på BBCON Foto Lisa Höök
Foto: Lisa Höök
Jag vill säga stort och hjärtligt tack till alla som delade med sig av sina erfarenheter och sin inspiration. Det är härligt att prata bloggande med andra som hållit på längre eller som skriver om helt andra saker – det ger nya infallsvinklar och det ger så mycket ny kraft att kunna bolla med andra. Trevligt att träffa Baka Sockerfritt, Ekomorsan, Teknifik, Vegokäk, Made by Mary, Boden by Night, Emma Ha, Sandra Nicole, Fantasiresor, Gott för själen, Lev ditt Liv, Jenni Häyrinen, Hemma med Helena, Sandra Beijer, Hildas Hem, Jeanette och Anna Maria med många, många fler av de drygt 100 personer som var på plats.

Författare Angeliqa

14 Kommentarer

  • Åh, tack såklart man får jobba med vad man kan. Glitter och glamour hör verkligen inte till mina vardagsbloggposter 😀
   Trevligt att träffa dig med Emma!

 1. Tack för att du delar med dig. Önskar såå att jag hade kunnat vara med. Men eftersom alla är nöjda hoppas jag på ett bbcon även nästa år ☺️

  • Åh, jag hoppas också på en ny träff nästa år. Det här är så viktigt för hela bloggbranchen och personligen =) Hoppas vi ses nästa år!

 2. Åh vad roligt att läsa om! Vi hade gärna varit där, men kunde inte. Kanske ses vi på något liknande event i framtiden!

 3. Jag kunde som du kanske märkte inte komma denna gången 🙁 Jag hoppas, precis som många med mig att det ordnas fler BBCon, det behövs så galet mycket!

  • Åh BBCON är by far det bästa som hänt bloggbranchen ever and ever och med tanke på reaktionerna efterråt hoppas jag att detta fortsätter att vara ett årligt inslag. Ser fram emot att få träffa dig IRL oavsett om det blir via BBCON eller något annat tillfälle 🙂 Allt gott Linnea!

 4. Det var en fantastisk dag och du har verkligen satt fingret på det viktiga. Tack! Synd att jag inte hann prata med dig. Tycker mycket om din blogg. Nästa år!

Kommentera

Spara