Under sommaren och hösten har jag samarbetat med ResQ Club – en mobilaplikation som låter dig köpa mat som restauranger annars skulle slänga till ett lågt pris. Så genom att använda appen sparar du tid, pengar och räddar världen från matsvinn. Det här tycker jag är hur bra som helst och har skrivit om det i ekvationen tid och pengar (hur mer tid och pengar kan bli mer äventyr).

Idag får du följa med både hem till mitt matrum – ett stycke blogghistoria för det är första gången jag visar mitt hem här på bloggen – men först tar vi en tur på stan i Stockholm.

   

För det är det roligaste med den här appen – matinköpen blir också små äventyr. I appen väljer du geografiskt område och så kommer det fram en lista med vilken mat som går att rädda just nu. Sedan köper man maten direkt i appen och följer (om man nu är lika lost som jag) google maps kartan till restaurangen – vsar kvittot och hämtar maten. Klart. Precis hur enkelt som helst och den här dagen fick jag upptäcka en helt ny del av Stockholm. Jag var någonstans åt Odenplan / Östermalm hållet när jag blev akuthungrig och bokade en stor sallad och sockerkringlor på Johan och Nyström – sen fick jag gå i solnedgången förbi gamaldags vackra hus, kika in genom stora fönster och se en guldigt mättad storstadshimel ge sitt sista ljus över parken (kan ha varit humlegården men jag vågar inte ta gift på det).

Framme vid dagens destination på Sveriges färskaste kafferosteri. Åh, gissa om jag blev väldigt glad av att komma fram – för det här stället gillar kaffe – de verkligen tokgillar kaffe på riktigt. För det gör platser som har målat hashtaggen #kaferevolution på väggen. Så Stockholm som stad blev lite vackrare bara av att få flanera bland olika sorters kaffebönor, hipstriga kaffebryggarlösningar för hemmabruk och möjligheten att köpa handbryggt kaffe. En plats att komma tillbaka till för att dricka myskaffe i timmar och köpa med egenvalda julklappar till sig själv.

De hhär sköningarna fick föja med mig hem. Älska storstadsbekvämlighet mellan varven!!

Med mig i packade papperspåsar fick jag mina beställda matvaror så enkelt som att bara gå till kassan och säga vilket namn alltsammans var bokat i. Kalkonsallad, sockerkringlor och kanelbullar. Det blev en hel liten fest att ta hem.

Så på det här viset kom det sig att jag fick ett spännande skattjaktsäventyr i Stockholm samtidigt som jag hade mat för två dagar. Det räddade min vecka som varit så fullknökad med höstbeslut att jag knappt vetat vart jag skulle ta vägen. Då kunde jag helt och hållet fokusera på jobb och låta ResQ Club appen tänka matmeny åt mig.

Precis på samma sätt som jag under sommaren besökt flera olika restauranger här hemma i Västerås och räddat mat. Mitt i flyttkaoset åkte jag och räddade kött och potatis från Piazza di Spagna. Dagen när jag och mamma skaffade kajaker passade vi på att picknicka smörgåsar från Östermalms Foodhouse. Under tidig sommar var jag flera gånger på Bianchi Café och Cykles i VLT huset och hämtade fisk.

Sammanfattningsvis kan jag säga att efter att ha räddat mat under snart ett halvår så är jag väldigt imponerad över enkelheten i aplikationen och tycker verkligen att du ska testa detta. Appen finns just nu i 20 olika städer runt om i Sverige och nya restauranger ansluter sig hela tiden så håll utkik i appen efter mat nära dig.

Ladda ned idag!

Du sparar pengar, räddar miljön och får tid över till mer äventyr.

Vill du ha smarta tips om inställningar i appen, hur du kommer igång med den och steg-för-steg guide så kikar du in hos Elin på Teknifik som satt ihop ResQ-Guide som svarar på alla tekniska frågor.

Google Play: Hitta ResQ Club här.

App Store: Hitta ResQ Club här.

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara