Idag sitter jag och skriver. Skapar. Formulerar och omformulerar. Jag har blivit tillfrågad att lämna in ett bidrag som ska publiceras i en bok framöver och det finns knappast något som jag drömmer så ofta om som att ha mina egna ord i tryckt form framför mig. Såhär på skärmen finns ju orden jag skapar mest hela tiden – det är den fantastiska fördelen med att blogga. Jag har ett helt obegränsat utrymme att skriva om vad jag vill, när jag vill, på vilket sätt jag vill. Nu är utmaningen att jag ska pricka in precis ett visst antal tecken inklusive blanksteg. Det är ett nytt format för mig (som är van att skriva tills jag är klar – varken mer eller mindre). Men min strategi är att först skriva allt jag vill ha med. Få ned de kärnfulla, livliga formuleringarna. Sedan banta ned samiluriumet av ord till det beställda antalet tecken. Från det ena till det andra… Mina chefer säger ofta till mig att städa skrivbordet. Kan inte förstå varför det är så rörigt med papper och kaffekoppar. Docenten som var min handledare under examensuppsats-skrivandet gav mig ett värdefullt men klassiskt råd; ”Kill your darlings”. Och tack vare det där strykandet så blir det till slut skitbra. Koncist. Kärnfullt. Från kaos till ordning. Men egentligen är det alltid ordning i kaoset – problemet är att det bara är jag själv som ser ordningen och strukturen. Kanske är det därför jag trivs väldigt bra med att sitta hemma och jobba vid mittstora matbord. Resultatet från dagens skrivstuga – det ska du få se när det är klart. =)

Foto: Rania Rönntoft, Rowan Tree Photography

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

Kommentera

Spara