Idag har jag skapat plats både fysiskt och mentalt.

Sedan drygt ett år tillbaka har jag rensat ut prylar hemma, sålt på blocket, lämnat till loppis och auktionen här i stan. Så kartong efter kartong har antalet saker minskat. Men det är en plats som jag inte rört. På 30 år. Bokhyllan. Det allra svåraste att gå igenom.

För jag är en riktig läslus. Och jag är en riktig känslomänniska som lever mig in i handlingen. Gråter, skrattar, lever och dör med karaktärerna.

Så att rensa böcker. Ja, det är ju som att slänga ut alla sina kompisar.

Men idag tog jag mig i kragen och tog en bok i handen.

Titta på den.

Länge.

Sedan frågade jag mig själv om jag kommer läsa den en gång till? Eller om jag kan ha kvar mina minnen från boken ändå?

Och ja, efter ett tag fick jag lite fart på sorterandet och har nu sorterat ut två femtedelar av mitt bokhyllebestånd.
och det känns som en befrielse. Att något som var så svårt känns så rätt. Nu har jag kvar en hyllamed de bästa friluftsböckerna, kartor och andra böcker som verkligen, verkligen ligger varmt om hjärtat.

Nu har jag plats för annat. Mycket annat.

Vad tycker du är svåraste platsen att rensa på?

Författare Angeliqa

5 Kommentarer

  1. Bokhyllan var det absolut svåraste och sen barnens saker från de var små, kläder, teckningar osv…
    Helena.

    • Ah, ja det är så mycket minnen förknippat med sådana saker. När jag skulle sortera mina kläder (svårt nog) så fick jag ta det också i omgångar. Först väldigt snällt med sådant som var uppenbarligen omodernt, slitet och fel storlek. Sedan nästa steg blev använder jag verkligen det här. Det svåraste var min suuuuperdyra Filippa K kostym från jobbet som jag insåg att jag knappt använt då och aldrig kommer använda igen. Så kavajen gav jag bort till min syster som rockar den och byxorna gav jag till loppis. Skönt så otroligt skönt att inte ha den hängandes med alla sian förväntningar – bättre den fick ett nytt liv 😀

  2. Håller med om att det är bokhyllan. Rensar aldrig där. Sen har jag kartongvis med saker som barnen tagit med från förskola och skola.
    Lyssnar just nu på en ljudbok om att leva enklare och ska rensa lite mer bland mina prylar. Sen ska jag bli bättre på att inte släpa hem en massa saker.

Kommentera

Spara