Varför berättar jag alla dessa exempel från upptäckternas och äventyrens liv för er? För att vi alla är upptäcktsresande i livet, vilken väg vi än följer.” Så skriver Fridtjof Nansen (1926) På Vandringsbloggen får du följa med mig på olika reseäventyr. Jag har skrivit resereportage från vandringsleder och nationalparker. Ibland fångar jag en sekunds evighet på en bild som du får ta del av och jag försöker att med ord beskriva något så ogreppbart, subjektivt och sinnesfyllt som vandring. Det finns så många olika sätt att återge en vandring på. Jag skulle kunna komma tillbaks från vandringar och ge statistikbaserade rapporter om antal höjdmeter, kilometer, kilokalorier, meter över havet, antal meter stigning, tid för rast, namn på sevärdheter, namn och nummer på etapper och antal meter mellan ställen att fylla på vatten och uppbyggda vindskydd. Men det är sådant som är lätt att hitta vi länsstyrelsens kartor och guider. De finns ofta att hämta vid Naturum-anläggningar, vid informationstavlor eller direkt på ledens hemsida. När jag kommer ihåg så länkar jag direkt till sidan så att det ska gå lätt att hitta praktisk information.

Min största önskan är att dela med mig av den stora glädje jag finner i vandring och friluftsliv och att på det sättet dela med mig av den glöd eller gnista till dig. För att du ska få  inspiration. Inspiration till att ge dig ut på obeprövade leder och äventyr. Inspiration till nya ute-utmaningar som inte i första hand behöver betyda att vandra längre eller fortare utan snarare att upptäcka nya platser och nya former för uteliv. Att våga hitta nya bekantskaper, att se vad som finns bakom nästa krök, att våga välja nya vandringsleder och att orka stanna upp, sakta ned och njuta av den tid som finns.

angeliqa mejstedt foto agneta m lindh (00000003)
Foto: Agneta M Lindh
Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Ja! bra! hejaheja, mer glädje och inspiration och mindre siffror 🙂 Det gör du superbra.

Kommentera

Spara