Ni vet hur livet kan skava ibland? Jag har tidigare pratat om life design och att ge utrymme till det som är viktigt på riktigt – att skapa sina egna förutsättningar för lycka. Samtidigt är det här med lycka och frihet komplext, för allt det som kan ses som framgång i andras ögon kan vara så långt ifrån framgång en kan komma. Jag har till exempel alltid satt upp mål och sett till att jag också nått många av dem. Jag har de senaste åren haft en smått galen bucketlist som jag bockat av punkt efter punkt på, som dessutom fått några extra punkter på sig av bara farten. Det har varit isvakar, långvandringar, isbjörnar, krönikor. Innan dess hade jag också mållistor, om än av annan och mer karriärinriktad art.

Den senaste tiden har jag lugnat ner mig något. Kommit mer till insikt. Visst har jag fortfarande mål och jag är fortfarande otroligt målinriktad. Däremot har jag sänkt kraven och lyssnar mer inåt. På vad som faktiskt känns bra, vad jag faktiskt vill göra. Min bästa insikt det här året är hur skönt det är att säga nej – med bibehållet gott samvete. Helt enkelt att välja den väg jag vill vandra. Fortsätta utvecklas i den riktning jag vill färdas. Först då kan jag känna mig fri på riktigt.

De här insikterna har inte kommit lättvindigt. De har tagit många timmar av funderingar, stötande och blötande i anspråk. Det är heller inget ensamjobb. Även om jag är egen företagare och det på många sätt är väldigt ensamt, har jag haft fantastisk support av människor runt omkring mig. Andra människor som också tagit klivet och blivit sina egna, som ofta sitter med samma funderingar, tvivel och utmaningar.

Katta är en av dem. När hennes vardag skavde för mycket valde hon att hoppa av ekorrhjulet och det evinnerliga pendlandet som åt av livet. Hon bestämde sig för att verkligen leva sin bucketlist och göra den till sitt BucketLIFE. Idag bor och lever hon i byn Särna i norra Dalarna. Med fjället alldeles utanför dörren. Med skidor och skoter som en del av vardagen. Samtidigt har hon utvecklat och byggt upp sin egen verksamhet – hon gör det hon vill göra och hon har prioriterat känslan av frihet. Samtidigt pratar hon också om vikten av nätverk, vänner och andra som en kan bolla idéer med. Vi är starkare tillsammans. Katta är en inspiration för mig och därför är jag så glad att hon ville gästa förra veckans avsnitt av Vandringspodden. Hon och Emelie pratar om vad som fick henne att våga ta klivet, vad som hände när hon väl bestämt sig och hur livet ser ut nu. Plus en massa härlig naturpropaganda och allmänt underbart prat förstås!

Lyssna på avsnittet i spelaren här nedanför eller sök efter Vandringspodden i din podcastapp.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Det är verkligen guld värt med det där nätverket, när man inte har några kollegor, någon chef eller minsta lilla hjälp i sitt dagliga arbete. Så himla glad att du finns med i mitt nätverk av grymma människor som boostar, inspirerar och utvecklar varandra!
    Och TACK för att jag fick gästa Sveriges härligaste podd 🙂

Kommentera

Spara