Idag har filmen Vi är Kvinnliga Äventyrare äntligen världspremiär. Det har varit en idé länge, som filmats tillsammans med Louise Forslycke Garbergs nu under hösten och som idag finns i färdig vision. Om motivation, drivkraft och gemenskap.

Jag är väldigt nyfiken på vad som händer med oss människor på insidan när vi får vara utomhus. Hur ett äventyr känns och hur det kan se olika ut för olika personer. Tillsammans med Kvinnliga Äventyrare har jag följt med några av mina förebilder och inspirationskällor ut i naturen och låtit dem visa när, hur och var de är sina allra bästa jag.

Titta nu: Vi är Kvinnliga Äventyrare (You Tube)

I filmen som blev slutresultatet får du följa med mig ut på fjällvandring, bland annat i vackra Blåhammaren, en plats nära Åre som kommit att betyda mycket för mig. För människorna som finns där och de gränslöst vackra miljöerna som kommit att bli lite utav Vandringsbloggens signum, de lättillgängliga lederna som ger så mycket frihetskänsla – utblicken över ett landskap som tycks oändligt.

Vi får också springa tillsammans med Sara Rönnes i äkta träningsglädje-anda på fjället. För inte så länge sedan sa hon ”Det bästa med uppförsbackar är att de tar slut”.  Insiktsfullt och aldelles underbart – för så är det ju.  Men kämpandes där mitt i den kanske hjärnan tänker annat. Med rätt mentala verktyg och avdramatiserandet av prestationen i sig blir det mer utrymme till vad som händer på insidan och att hitta glädjen, kunna lyfta blicken.

Johanna Nygård visar oss styrkan i gemenskap, att våga gå mot oddsen och följa sitt hjärta helt oavsett vad som händer. Att bergen är en plats för alla. För mig är Johanna en otrolig förebild, speciellt hur hon tar sig igenom rehabiliteringen av sin knäskada med fanan i högsta topp, orubblig beslutsamhet och självklar medvetenhet. Stark i sig själv för att skapa systerskapet som stärker andra. Innifrån och ut med hela hjärtat.

Tillsammans med Helena Engelbrecht flugfiskar vi, en aktivitet där få tjejer finns representerade längs med våra älvar och vattendrag. Jag och min syster brukar fiska på sommrarna i Norge – det är en syskonaktivitet vi håller hårt på. Hon får upp stora rackare och jag brukar förbereda elden. Men någt jag ofta funderat på är det här med avsaknaden av kvinnliga förebilder inom fiske i allmänhet och flugfiske i synnerhet. Tips: Läs den här artikel om Varför Kvinnor Inte Fiskar.

Sedan har vi ett helt, härligt gäng till som varit med i olika delar av filmen. Visat glädjen och styrkan och som du förstår finns det hur mycket som helst jag skulle vilja berätta om alla de här kvinnorna som visar vägen för sig själva och andra. De som outtröttligt fortsätter kämpa för allt de tycker är viktigt. Som väljer sin egna väg både privat och i yrkeslivet med kraft från styrkan från naturen.

Men bilder säger mer än tusen ord. Låt mig nu få presentera Filmen:

Författare Angeliqa

6 Kommentarer

  1. så mycket glädje, gemenskap, frihet och äventyr. jag älskar det. och äventyret ÄR verkligen det som händer på insidan. för där ute växer vi som människor!

Kommentera

Spara