Helgens största äventyr blev en resa till Stockholm med biljetter till Kents avskedsturné, boende på en båt och ehlt galet mycket julstämning i staden. Jag har ingen endaste bild från konserten med Kent – för när jag kom ombord på båten så var jag helt uppslukad av att titta på alla master, rep, dingla med benen över relingen och blicka ut över det mörka mälarvattnet samtidigt som jag såg ljusen och hörde ljuden från staden. De isande kalla vindarna och det varma takeawaykaffet i en omvälvande dos. Så när det väl var dags att börja färden mot Tele2 Arena och Det Stora Avskedet så lämnade jag både systemkameran och mobilen i hytten.

Skeppet af Chapman har en spännande historia som är rolig att känna till. Hon byggdes och sjösattes i slutet av 1800-talet i England och har sedan dess åkt mellan Europa, USA och Australien. 1923 köptes hon av svenska flottan som ett träningsfartyg, under andra världskriget användes hon som barracker och efter krigsslutet tog STF över verksamheten och öppnade upp möjligheten för allmänheten att använda henne som vandrarhem.

Hytten – Välkommen till Officeraren

I hytten låg små franska olivtvålar och genom det runda fönstret syns siluetten av Stockholms Stad.

Uppe i officershuset serveras en stor frukostbuffé, det finns en liten bar med fika och lätt mat och om man frågar snällt går det att få läsa mer om af Chapmans historia i en tjock bok med gamla bilder på fartyget. Läs mer: STF af Chapman 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara