Nakna fötter på träbrygga. Solens morgonstrålar färgar himlen orange och vattnet rosa. Raspig metall tar mig snart ned till iskallt vatten. Femte badet i år. Mannaminnenas varmaste sommar har blivit lagom varma oktober med tjugo grader i luften på eftermiddagen. Bara några hundra meter bort på andra sidan kallbadhuset sitter sälar på stenarna och vinkar slött med sina fenarmar. När jag doppar huvudet under vattnet och omsluts av det där som är kallt, så kallt rusar blodet genom kroppen och all tillvaro stannar upp för några mikrodels sekunder. Här är jag ett med allt och inget i allt det stora mäktiga som pågår samtidigt. Inom mig. Och utanför. Här är tiden på låns. Med ett djupt andetag håller jag tillbaka kroppens vilja att bara rusa upp till den varma bastun, till den varma jacuzzin. Och några, några långa sekunder så känner jag livet. Innan det är dags att gå vidare till verkligheten.

Så gick det till dagen jag badade med sälar. Att sedan få sjunka ned i den varma jaccuzin och se dagen vakna till liv med en varm kopp kaffe i hamnen blev en riktigt bra start på den här måndagen.

Läs mer om Båstad: 

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Jag vill också bada med sälar. Har varit i Båstad en gång och bland annat fotograferat kallbadhuset, men hade aldrig tid för ett besök där. Skulle dock vilja återvända och prova på det där. Ett kallt dopp och en värmande jaccuzzi sen.

    • Angeliqa Svara

      Åh, men ja så himla härligt måste jag säga fast jag är världens, världens fryslort och badkruka. Sälarna var en väldigt glad bonusöveraskning. =)

Kommentera

Spara