Vad som skulle vara en sen men efterlängtad kvällspromenad efter en rejäl måltid blev ett spontant studiebesök till Finlands enda presidentvilla. Det är en sådan där plats som jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat tro fanns, eller ens skulle våga drömma om att övernatta i en dag. Men nu kom det sig att jag fick sticka in huvudet på ett ministudiebesök – så om du någonsin har undrat hur typ presidenter, fotbollsproffs och rockstjärnor eller andra bor och semesterar när de har sett och gjort allt – då ska du fortsätta läsa detta inlägg.

I mörkret såg entrén inte mycket ut för välden. Ett modernt trähus – på vilket sätt kan det här vara speciellt?

Vi tar det bästa först. Bastun. Såhär sitter man och tittar ut över de snötäckta granarna med ett panoramafönster ut mot skogen. Under forsar en porlande bäck sommartid. På instagram var min spontana reaktion til bastun: ”When I die and go to saunaheaven – this is where I end up”.

Sovrum som också kan omvandlas till en rockscen för artister som ska underhålla sällskapet som äter middag ute i stora salen.

Stora matsalen som kan ljussättas i regnbågens alla färger och som också kan omvandlas till en utställningshall för bilar. Läs mer: Villa Vellami – Lehmonkärki

Vad är din bästa bastuupplevelse?

Författare Angeliqa

2 Kommentarer

  1. Elin reser Svara

    Oj, vilket ställe!
    Tänk att få krypa ner i den där sängen efter att ha badat bastu och ätit en lyxig middag.
    Det vore något det. 🙂

    Mitt bästa bastuminne är från Zakopane i Polen. Jag bodde på ett hostel som hade en liten vedeldad bastu ute i trädgården. Det var ljuvligt att sätta sig i den efter en hel dags vandring i bergen.

  2. Äsch det dårår väll inget 😉 Vår bastu i huset vi köpt i Sverige har minsann ett runt fönster man kan kika ut till trädgården genom, ha ha! Mina bästa bastuupplevelser måste vara i den vedeldade bastun vid havet i Åbo jag sitter i ibland. Ljudet av vågorna, sprakande ved och doften av kåda är som balsam för själen 🙂

Kommentera

Spara