Vandringsbloggen anställer och det innebär ännu mer vandringsglädje till fler. 

Jag drömde om ett liv och en vardag närmare naturen när jag startade Vandringsbloggen för fem år sedan. Idag är vandring min vardag och jag har kunnat göra ett heltidsjobb av min största passion. Det har varit många långa dagar, sena kvällar och mycket resor för att det ska gå ihop och jag har ofta känt mig otillräcklig i att göra verklighet av alla de delar jag vill utveckla och skapa. Jag har verkligen längtat efter en sparringpartner som utmanar och fungerar som bollplank.

Det är med mycket stor glädje jag välkomnar Emelie Bröms till Vandringsbloggen-redaktionen. Hon kliver in som kommunikationsstrateg och ser till så att vi har ett varierat och intressant flöde och tillsammans skapar vi en ännu bättre Vandringsbloggen-upplevelse för dig som följer.

Hur påverkas Vandringsbloggen nu?

Allt kommer vara precis som vanligt – bara ännu bättre. Vandringsbloggen ska precis som nu fortsätta vara en plats att hitta vandringsinspiration och nya vandringskamrater online. Kunskap om att ta sig an sin drömvandring med hjälp av rätt kunskap och smarta tips för att vara ute på lederna säkert och hållbart genom hela livet. Jag kommer fortsätta driva de stora frågorna om prestationskultur, vem som är vandrare och hur vandring egentligen får gå till. Hikefulness fortsätter vara vårt viktiga paraply – för det handlar om känslan på insidan och allt det som utetillvaron ger tillbaks till oss som människor.

Bloggen och vandringsgemenskapen kommer få mer kärlek och min vardag kommer bli snäppet roligare – framförallt blir redaktionsmöten mycket mer intressanta när man inte är själv på dem jämt. Målet för mig är att du når ditt Everest med den inspiration, kunskap och gemenskap du kan hitta här via Vandringsbloggen.

Drömmen: Vara arbetsgivaren jag själv skulle vilja ha

I botten är jag personalspecialist. Jag slog mig in på den banan för att jag är väldigt intresserad av människor och grupper, hur andra med rätt förutsättningar kan bli sitt bästa jag. Det och hur ledarskapets inverkan och arbetsorganiseringens uppbyggnad och hur de faktorerna tillsammans påverkar resultatet. Jag ser en arbetsmarknad idag som präglas av gränslöst arbete som inte är till individens fördel, där arbetsgivare bara ser produktivitetsökning och kapitaltillväxt. Det är ett sjukt samhälle som skapar sjuka individer.

Jag vill vara arbetsgivaren jag alltid själv drömt om att ha. Med frihet under ansvar. Där resultat och inte timmar räknas. Där insatsen både syns och uppskattas. Där varje ny morgon är en dag att göra skillnad.

Jag vill kunna ge mina anställda möjligheten att skapa sitt drömliv och en vardag på sina villkor, där drivkraften kommer fram i flowet mellan passion och kompetens. Jag vill ge mina anställda friheten att lösa arbetsuppgifter på det sätt de med all sin tidigare erfarenhet vet är bästa sättet. Den där hårfina kompetensen som inte alltid ens går att sätta fingret på – det är bara en inre övertygelse om att ”det här behöver vi göra”.

Framtiden är vår att skapa!

Självklart ska du få lära känna Emelie ännu bättre! Imorgon kommer en personlig presentation här på bloggen.

Med det välkända Mc Candless-citatet ”Happiness is only real when shared” säger jag: Varmt välkommen på det här nya äventyret, Emelie. Jag är helt galet glad att ha dig med på Vandringsbloggen-färden!

 

Författare Angeliqa

15 Kommentarer

  • Finns ett citat som satt på ett träd längs med El Camino de Santiago som jag vandrade fyra år sedan. Ve the change you want to see in the world. Och lite det där har jag adopterat och tagit till mig av och gjort till min livsmission. Att skapa det där positiva jag vill se i vandringsgemenskapen och friluftsvärlden men också som företagare och nu arbetsgivare. 😀

 1. Kul med en kollega …och en som du känner sedan tidigare…Det kommer alltid ut så mycket mer när man samarbetar än att bara själv sitta på sin kammare och vara ’kreativ’. ….kängor på, kniven i bältet …sen kööööör ni !

  • Haha, jaaaa – vi knyter kängorna ett extra varv, packar kaffetermosen och så köööör vi så det ryker. Dubbelt så roligt och fem gånger så mycket energi. Sådan fantastisk bra poäng du skriver – för det är verkligen så – som egen är man verkligen själv – men tillsammans kommer man så otroligt mycket längre. Rent ut sagt en mental hygienfaktor att inte vara själv i allt – så hurra, hurra säger jag för medarbetarkollega av bästaste sort. Tack för all härlig pepp du alltid sprider Bengt!

   Allt gott

   Angeliqa

  • Tack, tack snälla för det! Är så otroligt göad för denna utveckling och alla nya möjligheter som följer med den 😀

  • Yeeei – ja nu är dreamteam ihopsatt och redo för framtiden 😀 Kommer bli så bra och framför allt så roligt 😀

 2. Märtha W Svara

  Åh vilken fin filosofi och tanke kring vad en arbetsgivare kan vara! Kan jag också få bli anställd? haha skojade bara, har verkligen inte rätt kompetens, men det låter helt klart dreamy! lycka till med detta äventyr ni två!

  • Åh, men vad fint, det speciella med att vara ett enmansföretag är ju att man är prick varenda avdelning själv – sälj, it, marknad, fotograf, stylist, skribent. Listan blir lång och i framtiden hoppas jag på minst två personer till – men riktigt vad deras roll ska bli är fortfarande lite oklart. Vi får se hur det utvecklar sig 😀

   Hur som helst så är det ju HUR och VARFÖR en gör saker som jag är väldigt intresserad av – precis som på vandringsleden – hur känns vandringen så är det lika viktigt i varadgen – hur ska det kännas att jobba här 😀 Så jag gör allt i min makt för att skapa bra saker här på vandringsvägen som är instakad.

   Ha en suverän helg!

   Allt gott!

   Varma hälsningar Angeliqa

 3. Jag blir helt tokigt inspirerad bara av att läsa detta. Du är grym, ni är grymma och världen behöver många, många fler som du Angeliqa!

  THUNDER!!!

  • Åh, men tack, tack, tack och tusen miljoner tack vad glad jag blir av att läsa det. Vi får varje dag göra lite, lite mer av det vi vill se mer utav i framtiden.

   Du inspirerar i så mycket!

   Allt gott och stor varm kram

Kommentera

Spara