Detta blogginlägg innehåller annonslänkar.

  • Författare: Rich Johnson och Ola Skinnarmo
  • Förlag: Max Ström
  • Rek. cirkapris: 299 kr
  • Publicerad: Mars 2016

Överlevnadsguiden – 300 sätt att klara allt från att göra upp eld till att överleva en krokodilattack Den här överlevnadsboken samlar massor av olika överlevnadssituationer och beskriver hur du kan göra för att klara dem. Exemplen kan användas vid en katastrof, i vildmarken eller storstaden. Hur överlever man en skogsbrand, klarar ett strömavbrott eller hoppar av ett tåg i farten? Lär dig hur du gör för att:

  • Bygga ett vindskydd av kvistar och löv
  • Rena vatten i vildmarken
  • Vada över ett träsk
  • Tillaga en orm
  • Hitta mat ovan trädgränsen

Boken har tre huvudavsnitt som guidar dig genom alla tänkbara – och otänkbara – överlevnadssituationer du kan tänka dig i vildmarken, i staden och under en katastrof. Författarna börjar med att tipsa om hur man packar olika former av nödväskor, en ryggsäck som alltid finns färdigpackad hemma eller på kontoret så att det bara är att grabba tag i väskan och springa om det värsta skulle inträffa. De fortsätter med vad en överlevnadsask kan innehålla och en bra förbandslåda. Sedan går det att läsa om hur man orienterar sig i vildmarke, bygger vindskydd och får upp eld.

En bok skriven av Ola Skinnarmo och Rich Johnson Rich har under lång tid tjänstgjort i specialförbandet Gröna Baskrarna och varit fallskärmsjägarna i USA:s armé. Ola är en av Sveriges främsta äventyrare som var först att skida Sydpolen och Nordpolen. Genom hela boken delar de med sig av sn kunskap och sina bästa tips i hur olika situationer kan hanteras och vad som underlättar en överlevandssituation med saker som finns hemma i byrålådan. Köp boken här: Överlevnadsguiden på Bokus 

Omdöme: ”Boken jag hade velat ha när jag var liten”. Det här är boken jag hade älskat att läsa på kvällarna som 10-åring och det är boken som jag fortfarande mer än gärna har som uppslagsverk. Tack vare att boken har rikligt med bilder och pedagogiska punktlistor och faktarutor går det lätt och snabbt att ta till sig informationen. Förvånande nog kommer jag på mig själv med att bara vilja bläddra lite mer – för hela tiden kommer det nya situationer som jag blir nyfiken på hur de egentligen fungerar… Vet jag verkligen hur jag skulle agera om jag blir attackerad av en isbjörn? Och hur var det nu igen man tillverkar vattensäkra tändstickor?

Överlevnadsguiden OMSLAG

 

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara