Drömmer mig bortom all rimlighets begränsningar idag. Vad skulle jag göra med min tid och tillvaro om money was not an object och jag kunde göra vad som helst när som helst utan hänsyn till att pengar ska komma in eller begränsa inköpen till en frilansarbudget.

1. Skulle aldrig laga mat i hela mitt liv igen

Först och främst skulle jag skaffa en kock. Jag tycker vi pratar alleles för lite om hur mycket kraft och energi det går åt till hela den dr faktorn – planera, handla och laga mat samt diska. Jag skulle muta någon som ville komma hem till mig en gång i veckan och fylla kylskåpet med matlådor fulla av grön energi, glada kryddor och smaker. Jag skulle bjuda över massa, massa vänner på plockmat med lokala råvaror och färsk fångad lax tillagad på en eld ute i trådgården.

2. Skulle bo bland fjällen och bergen och de vilda orörda markerna

En vindpinat stuga i vildmarken. Nära fjällens vidder, små inträngda sjöar och i närheten av urskog. Att kunna sitta på en solig trätrapp i solnedgången och dricka kaffe för en stund. Med fjällen som omfamnande plafond. Nära allt det där riktigt vilda i vardagen. Att låta det bli en väldigt stor kvantitet av allt det där som verkligt är kvalitet.

3. Skulle ha en bastu och ett badkar och kanske ett litet pensionat

Alltså den där känslan av att omslutas av värme. Att hela kroppen är varm och skön efter en dag utomhus. Det finns prick ingenting som slår det. Jag skulle ha en bastu med utsikt ut i naturen och fjällen på avstånd. Kasta på en skopa vatten till bastuandarna och känna varje muskel i kroppen slappna av. Badkaret skulle ha badskum och badsalt och lavendeldoftande oljor. Och jag skulle ligga där i badkaret tills jag blev skrynklig som en tant.

Nu sitter jag och tänker och tänker och tänker på vad det där livet mer skulle innehålla. Och jag kommer faktiskt inte på något som hjärtat verkligen, verkligen skulle sakna om jag hade de andra sakerna. Närheten till friheten. Jag skulle såklart behöva ha en bil för att ta mig till affären ibland. Men  det finns egentligen inga materiella saker som känns verkligt viktiga i skuggan av att ha naturen och årstiderna riktigt nära.

Att få känna isande vindar, djup snö och varm solvarm stig. Att kunna tända en massa, massa, massa stearinljus. Att titta på norrsken och stjärnor. Att det sitter någon vid matbordet och dricker kaffe ibland. Att jag får låta fingrarna dansa över tangentbordet.

Med tiden skulle jag kanske köpa ett litet fjällpensionat. Låta människor åka dit helt gratis och vila upp sig från den snabba världen hemma i stan. Låta dem höra tystnaden i naturens oupphörliga orkester. Låta dem gå till mina hemliga smultronställen där på fjället och i skogen. Jag skulle skicka med dem en kaffepanna, tändstål och kanelbullar på färden. Jag skulle vilja dela allt det där vilda och vackra. Så det får betyda lika mycket för någon annan som det gör för mig. När jag blir gammal. Då skulle alla mina pensionärskompisar flytta in där i ett varsit rum. Sedan varje kväll tills tiden tar slut skulle vi spela Alfapet och dricka kaffe där bland bergen.

Vad drömmer du om? Vad skulle du göra om du fick tio miljoner kronor helt plötsligt?

 

Författare Angeliqa

3 Kommentarer

 1. En bra fråga som faktiskt är väldigt bra att reflektera kring även om sannolikheten att jag plötsligt skulle ha 10 miljoner är väldigt liten. Men om jag funderar kring detta faller automatiskt sånt som jag otrivs med i dagsläget bort. Delar i mitt liv som är svårare att tänka bort om jag måste vara (ekonomiskt) förnuftig. Detta resulterar ofta i att jag anpassar mig i alldeles för hög grad till just de delarna av mitt liv som jag faktiskt inte trivs med. Tänker jag bort pengaproblemet kan jag börja från ett helt annat perspektiv. Om jag i stället börjar med att tänka på i vilka sammanhang jag känner glädje, avkoppling, närvaro, kreativitet. Hur och var kan jag i så fall ordna förutsättningar för detta? DÄREFTER kan jag fundera över hur jag kan få ekonomi på det hela. Jag menar, pengar brukar ordna sig (jag har lätt för att anpassa mun efter massäck). Det svåra är att komma på hur jag vill ha det och få med mig partner, familj etc.
  För övrigt ser din lista väldigt tilltalande ut! Saknar egentligen bara en drejskiva och ugn på den. Det är en dröm att ha en egen liten verkstad. Inte för att jag är en duktig keramiker (verkligen inte men en glad amatör) utan bara för att det innehåller allt från kreativitet och frustration till glädje, avkoppling och tillfredsställelse 🙂

  • Angeliqa Svara

   Alltsååååå ååååh. Drekskiva. Jaaa!! Nu blev jag helt till mig utan att jag insåg eller har insett att jag saknad att skapa i lera.
   Tänk att ha en egen brännugn. En egen skaparverkstad där det inte gör något om det är kladdigt och projekt får stå framme. Det vore något det.

   Jag tror vi människor mår mycket, mycket bra av att skapa något från början till slut. Se resultatet utav energi och möda som läggs ned. Få förverkliga det där alstret som först bara finns i fantasin.

   Önskar dig all lera, tid och möjligheter i världen!

 2. Jamen eller hur! Sånt slöseri med tid det där med maten. Jag har alltid väntat på att nån ska uppfinna ett piller istället för mat. Men åh andra sidan skulle ju inte kroppen funka så bra då efter ett tag.

  Och allt det där andra med stuga och pensionat i fjällen… åååhhh.

  Kram Lena

Kommentera

Spara