Idag var jag på naturfotodagen på Aros Congress Center i Västerås.  Med mig därifrån fick jag så mycket kreativa ideér att jag knappt vet vart jag ska ta vägen just nu. Jag vill springa åt alla håll samtidigt med att lära mig mer om redigering, inställningar i kameran och att hitta nya vinklar i naturen. Jag önskar så innerligt att jag var förbi den där fotograferings-puckeln det är mellan att lära känna sin kamera tills den är som en extra kroppsdel och det går att leka och elaborera. ”Konstens mål är inte att representera tingens utseende utan deras inneboende betydelse.” /Aristotoles Väldigt ofta när jag är ute i naturen finns det så mycket jag vill förmedla men som inte riktigt går att sätta ord på. Och jag tror kameran kan vara en länk där det skrivna ordet tar slut. Med bild och ord i kombination med varandra tror jag att magi kan uppstå. En föreläsare beskrev det som att kreativitet kräver mod. Det gäller att tordas kliva utanför komfortzonen och de gamla invanda mönstren.

Camera Natura

Jag såg i alla fall till att säkra närmsta årets tidningsskörd med fotoinspiration i brevlådan. Denna tidning produceras här i Västerås. Lokalproducerad tidning is the shit!

Carl Fredrik Ekström

Föreläsaren Carl-Fredrik Ekström var dagens höjdpunkt för mig. Han förklarade det här med förnimmelser och det kreativa skapandet. Att det är inte de långväga äventyrsresorna utan resan i det inre som är det stora. Att kunna förmedla en känsla som finns inombords, en personlig upplevelse och relation till naturen till någon annan. Det handlar inte om att fotografera hur något ser ut utan att dela med sig av upplevelsen så som den känns för mig. Och så många gånger som jag tänkt just den tanken. Att jag vill dela med mig. Av sekunderna av tystnad. Av hur det känns att vara hel. Närvarande. Därför blev jag så full av kreativitet idag. Att höra någon som gjort hela resan. Hittat sitt sätt att uttrycka sig genom kameran. Att nå ut till andra och förmedla något från djupet av det inre.

mormors skor på stan

Idag var jag lite extra fin. Min färggladaste orangea tröja. Mormors skinnskor. Min bästa kompis mormors Fjällräven Räven Jacket från 80-talet och detaljrik kjol från rean i vintras. Nu ska jag djupdyka i högen med fotoböcker som ligger här hemma i vardagsrumet. So long!

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara