Cameron Highlands är en av de platser i Malaysia som ofta rankas högt i platser som är mest värt ett besök. Det är lätt att förstå. Till skillnad från Malaysia i övrigt är temperaturen behaglig att vandra i, runt 20-25 grader. Det ger området för landet unika odlingsmöjligheter. Cameron Highlands är känt för sina teplantage, jordgubbsodlingar och som hemvist för världens största blomma Raflesia. Omgivningarna kan bäst beskrivas som mycket kuperad och till bredden fylld av olika sorters odlingar.

Vandra vid teplantage i Malaysia

Under mitt besök till Malaysia passade jag på att vandra en oguidad tur med hjälp av en handritad karta från värdshuset där jag bodde under den tre dagar långa visiten. Vandringsturen bestod av ca 12 kilometers vandring. Vandringen ledde mig förbi både strilande vattenfall och sagolika teplantage. Såhär skrev jag i min resdagbok när jag kom hem på kvällen:

Till en början bestod vandringsleden av en asfalterad del till bredden fylld med skyltar där lokala odlare erbjöd hemmakota sylter och marmelader. Efter en kortare stunds vandring övergick asfaltsvägen till trampad jordstig och vägen kantades av lianer, palmer och bambu samtidigt som regnvatten sipprade ned från de närliggande bergväggarna i strilar. Vandringen ledde över små vattendrag, förbi hissnande vattenfall och det var lätt att överväldigades av fantastiska scenerier av odlingar spridda över hundratals hektar.

Slitet plåtskjul med utsikt över plantagen.

Författare Angeliqa

1 Kommentar

  1. Pingback: Haglöfs Corker | Vandringsbloggen

Kommentera

Spara