I staden med ständig puls och många människor är Central Park den gröna oasen som skänker sinnesro och återhämtning bara med sin existens. Från utsiktsplatsen på Empire State Building syns parkens gröna kontrast och lövverk mot stadens gråa betong och upritade nätsystem av gator.

Jag strosade en halv dag bland stora gräsytor, fontäner, parkbänkar med små hälsningar och minnesmärken på,  vattenfall och båthus. Här finns något att hitta oavsett om du vill sporta – vintertid kan du åka skridskor på en spolad bana i parken sommartid finns chackbräden uppställda eller så kan du simma, spela baseball, tennis eller inte minst jogga längs parkens snirkliga stigar och vägar. Om du gillar kultur och historia finns spår från krigstiden, gamla stenbroar och en av världens sista marionettillverkare, i the Swedish House.

Jag fastnade för musikerna som spelade de mest fantastiska stråkarna i ett gathörn. Och jag satt länge lutad mot en tegelvägg i solen och somnade till en stund. Jag lämnade parken och bland det sista jag såg var ett par som lovade varandra evig trohet, hand i hand.

Författare Angeliqa

Kommentera

Spara