Förra sommaren besökte jag hotellet Copperhill Åre, 730 meter över havet med utsikt över fjällvidderna.

Mitt första möte med hotellet var en mysig loungekänsla en tidig fredagkväll när en gitarrist och en pianospelare i duett sjöng mysklassiker medan Åres skönaste människor hängde vid kosrtsidan av lokalen i en skönt virrvarr av hundar, kaffekoppar, vinglas, kuddar och friluftskläder. Nästa gång kom jag tillbaka och frågade väldigt snällt om jag inte kunde få g rundvandring på hotellet – för det var en härlig känsla där inne, med gruvhistorik uppåt väggarna som jag ville veta mer om och se mer utav.

Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre

Jag blir runtvisad av Eva som är General Manager på hotellet. Vi är länge ute på terrassen med utsikt över byn, vattnet och fjällen.

Copperhill Åre Copperhill Åre

Copperhill Åre har drygt 120 bäddar, gym och en egen helikopterplatta. Från hotellets parkering går det att se till Zlatans hus som ligger vid en liten sluttning. Så kanske är parkeringen the place to be om du vill kändisspotta. Vem vet vad dagen kan föra med sig.

Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre

Hotellet är nästan helt byggt i trä vilket gör det till en av Europas största träkonstruktioner. I receptionen finns en fondvägg  på 230 kvadratmeter helt i koppar och takhöjden på nästan 22 meter gör att känslan att kliva in här är nästan katedralisk. Förr i tiden bröts koppar i Fröå gruva som ligger bara 2 kilometer från Copperhill Åre. Där finns det fantastisk vandring som du inte får missa när du ändå är här.

Copperhill Åre Copperhill Åre

Europas bästa spa-avdelning

Spa-avdelningen på Copperhill Åre är prisbelönt som ett av Europas bästa spa. Den som vill  unna sig riktigt härlig avkoppling efter vandringsstrapatser och andra äventyr ska alltså boka in sig här. För att njuta av utsikten mot fjällen från en vilstol eller simmandes i bassängen eller med en behandling av något slag. Jag skulle kunna tänka mig att ligga och flyta med fötterna vid ytan av utomhuspoolen i många timmar. Det hanns inte med på den snabba rundvandringen men är en anlending så god som någon för att återkomma till Åre.

Copperhill Åre Copperhill Åre Copperhill Åre Utsikt från Copperhill Åre

Läs mer om aktiviteter du kan göra i Åre:

Författare Angeliqa

4 Kommentarer

  1. Mia Bergström Svara

    Framför mig på bordet bredvid kaffekoppen ligger nyinköpta boken Vandra. Ska bläddra lite i den innan jag packar ner den i ryggsäcken och tar med den till stugan i Funäsdalen i morgon. Jag har precis börjat följa din blogg och den är ”måbralektyr” för mig – inspirerande samtidigt som bilder och ord ger mig ett välbehövligt lugn. Tack!

    • Angeliqa Svara

      Åh, det gör ig så otroligt glad att läsa. Måbralektyr tar jag som världens finaste komplimang. Hoppas du får massor med härlig inspiration och bra kunskap för att vistas ute i naturen. Allt gott och stor varm kram

Kommentera

Spara